Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Klucie w sercu, nieregularne bicia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Mam 23 lata od kilku lat moze i nawet troche dluzej, miewam klucia w sercu jakby ktos noz wbijal..Oczywiscie dawno temu nie bylem swiadom tego czy to powazne czy nie i nie przejmowalem sie tym.. O tym, ze mam nierownomierne bicia serca dowiedzilem sie przez przypadek po dodatkowych badaniach przed operacja do ktorej mialo dojsc (nie doszlo przez serce). Wyslano mnie na dodatkowe badania w Anglii, gdzie obecnie mieszkam i nic procz arytmi niczego nie wykryto. Przez ostatni weekend przeszedlem pieklo tj, od 3 lipca 2010, mialem calodniowe klucie serca, zawroty glowy, zbieralo mi sie na wymioty i nie moglem normalnie funkcjonowac.Nocy nie przespane, ostatecznie udalem sie do szpitala w poniedzialek gdzie pod stala kontrola sprawdzali co mi moze byc. Kardiolog niczego nie mogl znalezc, nie wykryto tez rzadnych wirusow i innych anomalii czy chorob.Wyslali mnie do domu i kazali nie martwic..nie dostalem nawet rzadnej rady co robic, gdy znow bedzie atak, rzadnych tabletek czy skierowania gdzies...jestem zalamany, bo boje sie o wlasne zdrowie, tymbardziej ze niedlugo biore slub. Jesli chodzi o papierosy to pale ok 10-15 dziennie, co staram sie juz zmniejszyc-moze to od tego, ograniczam sie z alkoholem tez tak w razie by to tez wykluczyc. Jako dziecko mialem problemy w domu, przypuszczam tez ze to moze byc nerwica z dziecinstwa i teraz wychodzi. Prosze tylko o pomoc jak sobie z tymi bolami i bezwladem poradzic, czy jest to jakies zagrozenie dla mojego serca i zycia?
myślę ,że powinienes się zastanowić czy ostatnimi czasy właściwie się odżywiałeś czy jechałeś na fast foodach i być może w twoim organiżmie jest za niski poziom witamin i mikroelementów niezbędnych do funkcjonowania serca i systemu nerwowego.Radzę ci spróbować ziołowy nerwosol[w Anglii można kupić w polskich sklepach]albo tabletki ziołowe uspokajające labofarm.Do tego kwas foliowy[acidum folicum-bez recepty w aptece] i witaminęB compositum. Zażywanie kompleksu witamin z grupy B wzmocni system nerwowy.Warto spróbować.Myślę,że fakt,iż bierzesz ślub jest tu też nie beż znaczenia.Zmiana stanu cywilnego to taki sam stres jak rozwód,a może nawet większy.Spójrz optymistycznie w przyszłość i życzę ci wiele dobrego na nowej drodze życia.Poczytaj w internecie o tych preparatach,o których ci piszę i spróbuj.Może ci poprawią samopoczucie.Pozdrawiam.I napisz za jakiś czas czy ci lepiej.