Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból i kłucie w klatce piersiowej

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, dzisiaj w nocy ok. od 2? Złapał mnie ból w klatce piersiowej. Można powiedzieć, że na środku klatki albo kilka cm niżej. Ból jest taki silny, że nie mogę spać. Czuje wtedy naciskanie, tak jakby kłucie. Można to porównać do tego, że np. jak kiedyś zjedliście coś bardzo szybko i wtedy was złapał ból, uciskający, to ja mam to samo, tylko, że o 10 razy mocniejszy i silniejszy. Jeżeli nie ustąpi do jutra, idę z tym do lekarza pierwszego kontaktu. Macie jakieś podejrzenia? Z góry dziękuję za pomoc :).
Znowu dziecko pisze, pomocą dla was są rodzice a nie forum. Nikt Ci nie jest w stanie napisać co to mogło być. Z opisu Twojego nie znając wieku a tylko objawy to one wskazywały na bóle zawałowe , dlatego pisanie takich postów nie ma w ogóle sensu . Powiedzieć rodzicom bo tylko Oni mogą coś zaradzić tzn . pójść z Tobą do lekarza.
To trzabyło przeczytać kto pisze. Nie umiesz czytać imię autora? Na górze? Aż taki wielki wysiłek? Nie moja wina, że nie widzisz. A jak chcesz wiedzieć jak mam na imie i ile mam lat, to wystarczy wejść w mój profil! To chyba nie jest aż takie trudne i skompikowane. Next time, jak chcesz sie dowiedziec i imie innych ludzi: WEJDŹ W ICH PROFIL!!! NARA!!!!!
Skoro jesteś taka mądra to dlaczego nie poszukałaś sobie w internecie na temat Swoich dolegliwości , to byś wszystkiego się dowiedziała. Żarty chyba sobie stroisz abym miała przed udzieleniem odpowiedzi szukać na profilach ile masz lat i czy jesteś chłopakiem czy dziewczyną ? Nara-powodzenia w szukaniu Swojej choroby.
Nie potrzebuje powodzenia. Wystarczy, że ktoś napisze że coś boli w okolicach mostka to wy już piszecie że to zawał! Na pogotowie trzeba dzwonić! Seryjnie macie mały słownik wyrażeń? Kiedy coś przyklei się do żołądka, resztka jedzenia, objawy są te same. I to nie musi być od razu zawał! Jeżeli ktoś nie jest lekarzem, to nie powinien krytykować kogoś, kto ma takie dolegliwości bo to nie musi być koniecznie zawał! Tylko inna diagnoza. Życzę powodzenia w dalszym szkoleniu swojego zakresu znajomości z medycyną.
Gość Marta92
Witam! Od dłuższego czasu czytam to forum i w końcu zdecydowałam się zasięgnąć porady. Mam 18 lat. Od jakiegoś czasu miewam bóle w klatce piersiowej. Na początku trwały po kilka dni (najwyżej tydzień) i ustawały. Ostatnio się jednak przeziębiłam. Ból znowu powrócił. Myślałam, że to zapalenie płuc bo ból występuje w całym obrębie klatki piersiowej, zarówno w plecach. Lekarz to wykluczył osłuchując mnie i przepisał MAJAMIL., twierdząc że to kręgosłup boli od przewiewów. Ale ból jedynie słabł lecz nie ustępował. Wczoraj czułam się znacznie lepiej, odstawiłam tabletki....ALE wieczorem strasznie zmarzłam i obudziłam się z masakrycznym bólem...takim jak poprzednio-piekący, nieco dławiący...już sama nie wiem jak go opisać.....zawsze nasila się gdy leżę, promieniuje nawet do szyi oraz w okolice żołądka, a wszystkiemu towarzyszy złe samopoczucie. Już sama nie wiem co robić. Czy to może być wina mięśni czy dalej ten kręgosłup?
Gość kahula123
Marta92, wiesz co? Ja dokładnie Ci nie powiem co Ci dolega ale musisz iść z tym do lekarza. Mi lekarz powiedziała, że podejrzewa u mnie refluksa, bo ja mam diete i powiedziała, że mam taki ból bo jak nic nie jem to wtedy mnie boli. Ale następnego dnia po południu już mnie nie bolało.
Gość Marta92
Nie no już generalnie wszystko brałam pod uwagę....nawet refluks...no ale kurcze ja nigdy nie miałam problemów z żołądkiem....no i fakt-mogę być na to za młoda. Ale wybiorę się do lekarza-może to już zwykła nerwica??? Psychika to ponoć ogromna siła.....