Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca i wypadanie płatka zastawki mitralnej

Gość justyna

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,co mi jest,serce wali mi jak mlot poprostu nie rowno bije,a przy tym nie moge normalnie spac cos mi nie daje spokoju jakby mialo z serca wyskoczyc,tak sie boje.lekarz stwierdzil platek zasyawki mitralnej..ze to nic groznego to co to jest??
Witaj Justyno. Poszukaj sobie watków dot.wpływu tzw.wypadania płatka zastawki mitralnej na organizm, po to bys miała wiedze, czy to właśnie odpowiada za Twój obecny stan. Taka reakcja serca moze tez wynikac z tego, że nie umiesz soibie radzic z emocjami, ze stresującymi sytuacjami w życiu.Dlatego tez doradzam Ci poszukanie sobie psychologa, który powinien pomóc Ci ustawic sie emocjonalnie, a wtedy serce przestanie *wariowac*.Oczywiscie odpowiednio dobrane leki moga tez ten stan ustabilizowac, ale jesli u podłoza zachowań Twojego serca leżą niekontrolowane emocje, to psychoterapia jest niezbedna.Za kazdym taki lekiem, o którym piszesz, kryje nie zwykle nieuswiadamiany dotad lek przed smiercia itd.Musisz sie nauczyc reagowac bardziej racjonalnie na pewne mysli i emocje, a wtedy serce zacznie sie uspokajac Na watku *Z nerwicy sie wychodzi* m ozesz znaleźć informacje, jak sobie radzic z emocjami i jak sie nauczyc panowania nad myslami..Pozdrawiam.