Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skoki ciśnienia i dyskomfort w klatce piersiowej

Gość Bartek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Mam pytanie jak moge to zjawisko sobie wytlumaczyc: dzis bylem u lekarza I kontaktu mam 32 lata , mezczyzna czulem taki dyskomfort w klatce piersiowej przez drugi dzien biore tritace 5 mg na nadcisnienie, ktorego juz chyba raczej nie mam zmierzyla mi lekarka cisnienie i tak: - pierwszy wynik 145/105 - drugi wynik 184/85 potem wynik ekg lekarz mowi ze wszystko ok - trzeci pomiar cisnienia = 135/85 i jak to wszystko mozna tlumaczyc ? dzieki za wasze opinie i porady ? pozdrawiam, Bartek
agusia ma rację.Wiele osób leczy sie niepotrzebnie na nadciśnienie,bo niektórzy lekarze po jednorazowym zmierzeniu cisnienia od razu przepisują leki [firmy farmaceutyczne !!].Mojemu mężowi tez taka lala zmierzyła ,było 160 na 100 i od razu dała mu leki ,ale nie brał.Przeczytałam w internecie na temat: ,,niefarmakologiczne sposoby leczenia nadciśnienia**.Mąż zapisał się na basen 2x w tyg. ,miał nadwagę 10 kilo.Codziennie mierzył ciśnienie 2xdz. i zapisywał.Już po półtora miesiąca cisnienie było normalne,schudł ok. 7 kg i do tej pory ma prawidłowe ciśnienie.Trzeba sobie jakoś samemu radzić,by jak najdłużej żyć bez używania leków.Mój mąż do dziś chodzi raz w tyg. na basen i ma się bardzo dobrze.Poczytaj o tych metodach .Może twój styl życia,odżywiania sprzyja nadciśnieniu.Albo to od stresu.Pomyśl o właściwych proporcjach między pracą i wypoczynkiem.
witajcie wszyscy ! dziekuje za wasze opinie, powiem wam ze jak w domu zaczalem mierzyc to wieczorem mialem 125/70 a rano jak sie obudzilem 126/83 chyba faktycznie musze sie jakos wyciszyc albo jakies tabletki na uspokojenie ale tabletke tritace 5 mg biore raz dzienie pytanie do was moi Drodzy czy to mus czy nie ??? p.s. a pani doktor ładna niczego sobie :) :) pozdrawiam, Bartek