Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie, wysokie ciśnienie i tętno

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od wczoraj zauważyłem, że moja prawa strona ciała jest lekko zdrętwiała, to znaczy, że czuję ją całą, nie mam mrowienia tylko takie jakby pieczenie i czuję że nie mam nad nią całkowitej władzy. Wczoraj gdy to się zaczęło miałem ciśnienie 150/110 i puls 153, później ciśnienie zjechało mi do mojego normalnego czyli 130/80 i puls 90. Trochę się tym przejmuję bo mam dopiero 15 lat. Wiecie może co to jest, może jakiś udar?Proszę o pomoc.
Rockie111 -drogi młody człowieku z takim problemem powinieneś się zgłosić do rodziców a nie szukać pomocy w internecie ,jeżeli jest to coś poważnego to musi być szybka interwencja lekarza .Jeżeli to wynika np. ze stresu to nic takiego , jest koniec roku zbliża się wystawianie ocen , może chodzisz na siłownię(najgorsza forma poprawiania sobie kondycji), może popalasz , jeżeli te rzeczy robisz to musisz jak najszybciej z nimi skończyć ale to wcale nie znaczy ,że dolegliwości znikną, Ja tak tylko gdybam a jak pójdziesz do lekarza i pewne rzeczy zataisz w swoim postępowaniu to może zostać postawiona mylna diagnoza Twoich dolegliwości.Jak młody 15 letni człowiek może myśleć ,ze dostał udaru , takie myślenie musi mieć jakieś podłoże i uzasadnienie. Rockie dlaczego nie powiedziałeś to rodzicom o Twoim złym samopoczuciu a szukasz pomocy na forum , skoro pomyślałeś o udarze to jest przecież śmiertelne zagrożenie życia i dlaczego miałeś takie myśli -wynika to jednak chyba ze stresu.
Rockie111 nie rozumiem tego to Ciebie 15 letniego chłopaka zostawili samego w domu bez opieki dorosłych. Zdenerwowanie nic Ci nie da , trzeba porobić badania żeby coś stwierdzić.Nie ma takiej możliwości aby przez internet zdiagnozować jakąś chorobę np. udar.Chyba rodzice wyjeżdżając powierzyli komuś opiekę nad Tobą.Jeżeli się bardzo żle czujesz to weż swojego opiekuna i idż na pogotowie lub poczekaj do wtorku i idz do Twojego pediatry i powiedz o swoich dolegliwościach. Zaczyna się okres lepszej pogody, jak masz nadwagę to chodż pieszo do szkoły, nie jedz hamburgerów, czy innych tego typu podobnego jedzenia.