Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zatrzymanie akcji serca i drętwienie ciała

cerff

Rekomendowane odpowiedzi

21.00 siedzę na ławce na działce i piję piwo(a raczej zacząłem...) ze znajomym. W pewnym momencie poczułem jak mi serce stoi, aż wstałem ze strachu to było takie silne uderzenie serca i STOP. Potem to już drętwienie nóg,ból brzucha, panika wielkie *halo*...do tej pory są bóle w okolicach klatki piersiowej, barku, łokcia, nawet nogi...(lewa strona...) Dodam że od paru dni rwała mnie ręka, rozsadzało nadgarstek...Często boli mnie na przykład: bark szyja i oko z reguły lewa strona... Badania?? wiadomo...zrobię...ale ekg niedawno było, a ciśnienie mam książkowe(to mnie dziwi bo zawsze chodzę zamulony). Za wszelkie pomysły co mogło się stać wielkie dzięki i pozdrawiam.
Ból sam ustaje,ja kiedyś miałem takie coś podobnego tzn ten postój serca i potem jazda bicie szybkie.Z tym że wczoraj to było jedno z nie wielu tak silnych.. Po tym CZYMŚ zaczyna mnie wszystko swędzieć. Ręce i nogi czasami puchną tzn szału nie ma ale czasem się zdarzy, ale to odkąd pamiętam mam. Nogi raz zimne raz gorące.Drgania szyi przykurcz lewej nogi..tzn palca dużego Powiem tak: Ja już byłem kiedyś 2 razy w szpitalu(8 i 7 lat temu), na szybkie bicie serca i duszenie się, na bóle głowy...i co? i nic tysiąc EKG USG i tomografia też...i figa, raz tylko napisali *nad woltaże lewo komorowe*,rytm zatokowy był nieregularny. Mogę dodać że miałem robionych masę badań EEG i NIGDY nie wyszło prawidłowo-zawsze rozsiane fale ostre :|, nieźle pokręcony jestem co??
A czy kiedykolwiek miałeś Holtera ekg ? Z reguły jest to 24 godzinne monitorowanie serca, ale są też holtery długoterminowe, które nosisz tak długo dopóki nie zapisze się taki incydent. Bez paniki - ta przerwa, którą poczułeś mogła byc przerwą wyrównawczą po pobudzeniu przedwczesnyk ( komorowym lub nadkomorowym ). Ale to trzeba koniecznie wyjaśnic! Pozdrawiam i działaj. O nerwicy pomyśl na końcu po wykluczeniu zmian organicznych w sercu.
witam, mam podobne objawy, serce mi pracuje jak silinik na trzy gary, cały czas mam wrażenie że coś ze mną sie dzieje, zaczynam się panicznie bać, wszysko mi drętwieje. od roku chodzę do kardiologa, byłem u psychologa, psyciatry, robili mi wszystkie badania i nic nie przechodzi a jest coraz gorzej. od dwóch dni biorę xetonar - masakra mam uczunie palenia w klatce piersiowej jak by któś mi ognisko na sercu rozpalił, rośnie ciśnienie pocę się, czuję w lewym boku jak mi krew przechodzi normalnie przez pikawkę. już nie wiem czy ześwirwałem czy lekarze się mylą ...... co robiś dalej?