Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pulsujący ból w klatce piersiowej i wysokie tętno

panalfik

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś tydzień temu zmierzyłem sobie ciśnienie i było w porządku, jednak moje tętno było dosyć wysokie (105, dzisiaj zmierzyłem i było 115). Oczywiście mierzyłem je w spoczynku. Byłem u lekarza i dał mi skierowania na badanie tarczycy, morfologię krwi i do laryngologa (od jakiegoś czasu piszczy mi w uszach, ostatnio jednak trochę się uspokoiło). Czasem boli mnie serce. Nie jest to ból kłujący tylko raczej pulsujący. W ciągu ostatnich dni często budzę się w nocy właśnie z takim bólem pulsującym na całą klatkę piersiową. W poniedziałek mam zamiar iść na te badania i może mi ktoś napisać, czego mogę się spodziewać?
jak badania wyjdą dobre [wynik na drugi dzień],to zażywaj ziołowa neospasminę lub nerwosol stale.Jak cos nie tak z tarczycą,to dostaniesz tabletki na wyrównanie hormonu tarczycy.Jak dojdzie wynik do normy to serce przestanie fikać i objawy ustąpią.Jeśli to nerwy,to pij te nalewki ziołowe.Dużo się ruszj,rower, piłka nożna ,basen itp.Ruch i wysiłek fizyczny odwraca uwagę od nerwów bardzo skutecznie.Mam nadzieję ,że nie ćwiczysz na siłowni i nie pijesz napojów energetycznych i innego goowna.Wielu tak robi,czasem nawet cos zajara,a potem sie dziwią,że serce się buntuje.Jeśli tak nie jest ,to pardon za tę dygresję.
zrobiłem badania krwi i wszystko jest w normie. byłem dzisiaj u lekarki, zrobiła mi ekg i również jest w porządku. ciśnienie 115/82. puls jednak wciąż utrzymuje się na wysokim poziomie, 110~ w spoczynku. boli mnie również w klatce piersiowej (taki promienujący ból) i mam straszny, suchy kaszel. lekarka dała mi skierowanie do kardiologa.