Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w okolicy trzustki i śledziony a tętniak aorty brzusznej

Gość Listopad1984

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Listopad1984
WItam! od jakiegoś czasu bardzo sporadycznie mam bóle w okolicy trzustki i śledziony Dwa razy ból promieniował do góry (ramię, szczęka) Byłam na usg brzucha, które nic nie wykazało Dodatkowo jak położę rękę na brzuchu to czuc jak okolice gdzie jest trzustka, aż podskakują Również widac to gołym okiem Jednak usg niczego nie wykazało A robiłam je w pazdzierniku 2009 i lutym 2010 (już miałam te dolegliwości) Czy jest możliwe, żeby lekarz nie zauważył czegoś? Czytałam o tętniaku brzucha i chyba nic więcej z moich dolegliwości nie pasuje do opisu gdy ma się tętniaka Mimo to obawiam się, że jednak lekarz coś ominął... Dodatkowo mam bóle w klatce piersiowej Narazie miałam ekg, które wyszło idealnie Podpowiedzcie mi coś proszę Czy miał ktoś w ogóle podobnie? z góry dziękuję
zrób badania krwi: cholesterol całk., HDL,LDL,trójglicerydy,OB,morfologia z rozmazem,elektrolity,trzykrotne badania kału na pasożyty w odstępie 8-10 dni,czas krzepnięcia i krwawienia.Z wynikami do ekarza.Możesz też powtórzyc USG jamy brzusznej prosząc lekarza,by uwzględnił aortę brzuszną.Tylko musi miec aparat o wysokiej rozdzielczości,a nie sprzed 15 lat.Piszę o pasożytach,bo czasem z tego powodu brzuch się rusza.
Gość listopad1984
Mój brzuch podskakuje na wysokosci luków zebrowych i lekko pod nimi To widac golym okiem A jak przykladam reke to pod reka podskakuje tylko prawa strona w tempie takim jak bije serce ;| NIe wiem... Tobilam w sumie morfologie tylko i ob jakis 4 miesiace temu i jest ok Kurde, przerazilam sie jak przeczytalam, ze tetniaka moze wyczuc lekarz przez powloki brzuszne Ja jak sobie ponaciskam lekko to tez mi sie wyadje, ze cos tam czuje, ale pewnie juz przewrazliwiona jestem
Gość listopad1984
Tak się zdenerwowałam, że aż brzuch mnie rozbolał i mi niedobrze Co chwila się kładę i patrzę na brzuch Uciskam i raz wydaje mi sie, że coś tam jest Innym razem, że nie Że jest tak samo jak po lewej stronie I w ogóle cały czas, od tych kilku miesięcy czesto mam uczucie, że coś tam mi przeszkadza Odczuwam dyskomfort po prostu Masakra Zadręczam się Udam się jak najszybciej na usg prywatnie jednak A czy takie pulsowanie brzucha może miec miejsce nawet kiedy nie ma tętniaka?
Gość LIstopad1984
Masakra, ale się wystrachałam teraz to szok Ale czy to naprawdę możliwe, że podczas tych poprzednich usg nic nie było widac? Już miałam te dolegliwości Jak tylko się zaczeły to miałam usg zrobione, czyli to pierwsze w zeszłym roku Jaaaa.... ;( A na pasożyty to robiłam kilka lat temu, hihi ;) i było ok wtedy ;)