Gość OlekW Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Hej, trochę odgrzebuję stary temat, ale sam szukałem preparatu z omega-3 na bazie estrów i ta dyskusja wyskoczyła mi w googlu ;) Czytałem właśnie niedawno, że zalecane jest przyjmowanie estrów kwasów omega-3 - ALA, a nie EPA, DHA, bo ALA jest takim bezpiecznym depozytem w naszym organizmie, który potem, w miarę potrzeb, może być przekształcany właśnie w te bardziej aktywne formy. Poza tym estry są bardziej przyswajalne, nie podlegają tak szybkiemu utlenianiu jak np. ma to miejsce w przypadku oleju lnianego. Szukając dobrego preparatu, który ma właśnie dużo ALA znalazłem OmegaRegen (tutaj znajdziecie opis: http://flcpharma.pl/index.php/pl/omegaregen-cardio), co Wy o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Daniel 1980 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Witam , wszystkich przerażonych wysokim poziomem trójglicerydów i cholesterolu chciałbym trochę uspokoić .moje badania mnie przeraziły TG - 1120 , cholesterol - 350 , hdl za niski , ldl- nie byli w stanie oznaczyć , po dwóch dniach diety opisywanej wszędzie czyli cytrusy , jabłka , ryby , zero tłuszczy zwierzęcych , zero słodyczy zrobiłem badania tg -550 , cholesterol - 290 , poszedłem do lekarza powiedziałem że będę przestrzegał ostrej diety zrzucę parę kg itp , ale lekarz uparł się na proszki (statyny itp) poczytałem trochę o tym i postanowiłem dać sobie 2 tygodnie na dietę jeśli nie wiele pomoże to będę się faszerował prochami , przez te 2 tyg. tylko ryby (łosoś , wędzona makrela , olej rybi w kapsułkach , cynarex ,płątki owsiane z orzechami , oliwa z oliwek , zero cukru , zero tłuszczu tylko chude sery białe i jogurty zero % , pietruszka , 2-3 jabłka dziennie , 1 grepfruit czerwony dziennie , więcej ruchu , dodam dla palaczy , że paliłem jedynie ograniczyłem do ok 10-12 na dzień , wczoraj zrobiłem badania : TG -167 (czyli tylko 2 ponad normę ) , cholesterol - 167( norma 140-200) , ldl- 101(norma 35-130) , Hdl do poprawy bo mam 33 a norma to 35-80 , ale to dlatego że ograniczyłem dużo produktów , tak więc głowa do góry można dietą to zbić a przy okazji schudłem i czuję się dużo lepiej , Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 2100 Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Witam. Bylem na badaniach i lekarz doznal szoku..chesterol 800 trójglicerydy 2100. Dostalem jakies leki ale wolal by bez chemi to ogarnac..jsst jakis sposob? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kamil33 Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Myśle ze w Twoim przypadku to bez chemii ani rusz, od wysokich trójglicerydów może Ci się zrobić zapalenie trzustki. Kup na Allegro olej lniany i pój łyżkę wieczorem zaufaj mi ja w tydzień zbiłem z 300 do 140 po tym oleju. To musi być regionalny produkt nie sklepowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Misiek z lasu Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Nie potrzeba drogich kuracji. Wystarczy robić codziennie 10 pompek, a poziom cholesterolu z czasem opadnie. Cytrusy tu nie pomogą, ale są przynajmniej smaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Koris Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 ja obniżyłem tylko dzięki odstawieniu zupełnemu słodyczy i cukru oraz braniu codziennie witaminy C molecul o przedłużonym uwalnianiu. Żadnej diety, ćwiczeń itp... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Gość Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Mam ten sam problem.Tez dostałam leki ale nie chcę ich brac. Trochę pogrzebałem i dowiedziałam się że statyny nie obniżają trójglicerydów. Zaczęłam stosować ostropest, karczoch . A co do dety to u mnie jakoś nie zadziałała. Odstawiłam tłuszcze, cukier i po pół roku z 206 na 297 trójglicerydów. Zaczęłam trochę grzebac i coś tam się dowiedziałam. Proszę zbadać tarczycę i cukier. Niech pan przeczyta o diecie keto. Jeszcze nie próbowałam ale może coś pomoże. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi