Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybsze bicie serca po dopalaczu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie mam wiekszych nalogow jesli chodzi o alkohol to glownie tylko odswietnie i to zwykle nie za duzo, papierosy raczej nie czasem na zdenerwowanie ale nie przepuszczam zeby przez cale zycie spalic wiecej niz 5 paczek. Marihuane zaczlalem palic okolo pol roku temu wszystko bylo cacy zadnych problemow. Niedawno sprobowalem rzeczy to palenia z tak zwanego *smartshopu*. Kilka razy na poczatku wszystko bylo fajnie nic nie bylo niezwyklego czuc ale za jednym razem chyba spalilismy troche za duzo bo totoalnie nie ogarnialem co sie dzieje. Na drugi dzien po tym zdarzeniu po paleniu tego samego srodka zauwazylem ze moje serce szybciej bije. Im bardziej o tym myslalem i zaczalem sie tego bac tym szybciej bilo. Nie bolalo, nic z tym rzeczy po prostu bardzo szybko bilo. W zasadzie tylko kiedy skupia sie na tym uwage mozna to poczuc. Wiekszosc kolegow mowi ze tak ma i ze to normalne jednak ja chcialem chcialem sie upewnic. Juz nie pale tego syfu i czy moge wrocic do palenia normalnej marihuany czy jednak jest to cos powaznego z sercem? Dodam ze mam 17 lat i prowadze aktywny tryb zycia. (Duzo cwicze na silowni, biegam, jezdze na rowerze, przez kilka lat trenowalem boks i kickboxing) Prosze o porade.
Człowieku! Co Ty za głupoty pisesz? Chcesz wrócić do narkotyków? MIałeś najprawdopodobniej arytmię, więc lec do lekarza, a nie myśl o paleniu takiego świństwa. Jak można byc takim nieodpowiedzialnym człowiekiem! Picie alkoholu w wieku 17 lat to też zabijanie siebie. Koniecznie odstaw piwo!
Gość Ewa29 z Zespołem Fal
Ku przestrodze Tobie i podobnym eksperymentatorom: * Zawał mięśnia sercowego u 20-letniego mężczyzny powikłany migotaniem komór po zażyciu metylenodioksymetamfetaminy (ecstasy) – opis przypadku* - artykuł w czasopiśmie dla kardiologów ( na stronie Termedia.pl)
stary nie pisz na forum takich rzeczy bo widzisz co sie dzieje...nikt Cie nie zrozumie tu siedza ludzie , ktozy do ryja nic nie wezma , ich zycie to forum internetowe i uzalanie sie przez klawiature , ze maja np.nerwice serca (wiadomo ,ze nie ma czegos takiego,moj lekarz wysmiewa to swtierdzenie)... stare lumpy albo zakon jakiś i tyle*lol* Powiem tak, to ,że serducho ci zaczelo szybciej bic po paleniu to normalne ,kazda uzywka przyspiesza tętno,a ze sie poschizowales trochę,wpędziłeś w zdenerwowanie i powstało takei błędne koło. Ze smartshopu to zioło jest maczane w jakiejś chemii i może właśnie agresywniej działaś niż zwykłe jaranie. Spoko nic Ci nie bedzie :) A Wy ludzie weźcie się ogarnijcie ,stare dziady,nawet nie macie pojęcia ile lekarzy/prawników itd. pali maruhuane i wciąga koks , przykro mi ale takie czasy! (sama byłam świadkiem ) A Wam w gabenecie zawsze będą mówić ,że to *be* ...
Ha Ha! To, że ludzie na własną ręke niszczą swój organizm, to ich sprawa. Wiadomo, że prochy nie są zdrowe i jesli nie od razu, to po kilku latach na pewno odczujesz negatywne skutki ( problemy z sercem, pamięcią, koncentracją. Nie trzeba palić zioła, czy łykać ecstasy, by o tym wiedzieć.
Gość MisiekMERY

Lajtowo miałem nawet padaczkę po dopie, to z sercem też...wymiotowałem, walić dopy! :D Ale przy Mery zostałem i nic Ci nie będzie, może za pierwszym paleniem poczujesz jakąś niepewność, ale jak złapiesz śmiech już potem zostanie jak było! : D