Gość samoc Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 jakie moga nastapic powiklania po operscji usuniecia tetniaka na aorcie i jak dlugo moze trwac rehabilitacja????dziekuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Robert Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Cześć 03.01.2006 przebyłem operacje wstawienia sztucznej zastawki aortalnej na oddziale pooperacyjnym leżał ze mna pan w wieku około 60 po operacji Bentalla de Bono czyli usunięcia tetniaka aorty wstawienia sztucznej aorty i sztucznej zastawki aortalnej. Stan po operacji bardzo dobry szybki powrót do zdrowia.jedynie długo się wybuidzał około 2 dni ale oprócz tego to wszystko w porządku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość LukaszZ Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Moi drodzy, jestem swiezo po operacji bentalla mam wstawiona proteze aorty wstepujacej oraz zastawke. Operacje mialem we wtorek, w chwili obecnej czuj sie doskonale, i mysle ze we wtorek do domu. Dodam, ze mam 31 lat i jeszcze duzo do zrobienia ;). Operacje mialem w Warszawawie Aninie* operowal profesor Rozanski.po prostu mistrz ! Jezeli chodzi o powrot do zdrowia, duzo zalezy od psychiki i wlasnej kondycji fizycznej. Myzle ze nie zajmie dlugo, ale oczywiscie przez pierwsze miesiace oszczczednie. Dodam jeszcze, ze w wieku 17 lat mialem operacje zastawki metoda Rossa w Centrum Zdrowia Matki Polki. Zdrowia dla Was. Najgorsze jak dla mnie to tykanie w uszach... Ale co zrobic... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Agka Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Hej Lukasz i jak teraz sie czujesz? Maz jest po tej operacji ma 33 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość marek 87 Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Witam tez byłem zakwalifikowany do operacji bentalla, operowany byłem w lutym tego roku. Jednak w czasie operacji zdecydowano że nie wymienią mi poszerzonej aorty ponieważ ma *tylko* 48mm wymieniono mi zastawkę aorty która odpukac pracuje:) i wszystko jest ok w ostatni weekend pozwoliłem sobie nawet na kilka kieliszków alkoholu. Teraz pracuje nad kondycją i szykuję się do powrotu do pracy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Piotr eM Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Ja juz rok po wstawieniu karbonowej zastaweczki i aorty wstepujacej w szpitalu jurasza w bydgoszczy... no i coż... moze troche cyka ale nie przeszkadza to wcale, urodzilo mi sie drugie dziecko, wrocilem do pracy i zadnych ale to zadnych powiklan nie ma ! przynajmniej czlowiek po operacji ma czas na hobby jakies :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kasiajank Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Witam w 2012 mialam usuwanego tetniaka na aorcie wstepującej(7,5cm srednicy) i wstawiono mi proteze,dodam ze bylam wtedy w 21tc,corka miala 15% szans na przezycie ale udalo sie ma teraz 3,5 roku,w 2013 mialam wstawiany stentgraft do aorty zstepujacej niestety bez powodzenia...zostal przeciek....w 2015 mialam nastepna operacje -uszczelnianie przecieku....niestety nieudalo sie:/ 07.01.2016 bylo trzecie podejscie do tetniaka...tym razem wstawiano mi *koile*-nieznam poprawnej pisowni,w kazdymbadz razie mam nadzieje ze tetniak zostal zamkniety....mial juz 6,6 cm srednicy operacje odbywaly sie w szczecinie mam 30 lat pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość sapmar Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Witam jestem 6 mies po operacji Bentalla sztuczna zastawka i aorta wstępująca dodam żeby było ciekawie jestem ratownikiem medycznym operowany byłem w Zabrzu. pisze dla wszystkich którzy to przeczytają chce by sie nie bali bo nie ma czego .tętniak o rozmiarach 5.4 i wada wrodzona dwu płatkowość zastawki za niedługo wracam do pracy mam 34 lata wszystkim przed ale i po operacji życzę dużo zdrowia i optymizmu na dalsze życie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasia215 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Operacja aorty Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasia215 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Operacja w Zabrzu 18 styczeń 2017 sztuczna aorta wszystko w porządku wracam do zdrowia powikłań nie było trzeba tylko zaufać lekarzom a w Zabrzu naprawdę super fachowcy naprawdę zawdzięczam im życie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Emilka198574 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Ludzie pomocy nie wytrzymam z nerwów mój tatus ma w poniedziałek operację tętniaka i zastawek ma 79 lat w Gdańsku boję się strasznie ...... Cytuj Odnośnik do komentarza
DonSalsicce Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 KASIA215 można wiedzieć kto Cię operował w Zabrzu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Piotr Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Witam, mam 35 lat trzy miesiące temu miałem usunietego tętniaka aorty występującej , zastawka swoja, operacja w Aninie. Po wyjściu miałem zapalenie osierdzia. Do dzisiaj mam ciągłe kołatanie serca i ciągłe wizyty na SOR na umiarawianie cordaronem. Czy ktoś miał podobny problem ile to może trwać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Gabi21 Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 W dniu 15.11.2017 o 22:29, DonSalsicce napisał: KASIA215 można wiedzieć kto Cię operował w Zabrzu? Witam! Mozna wiedziec jak sie dowiedziales o tetniaku? Zycze duzo zdrowka moja mama lezy wlasnie w szpitalu w Zabrzu operacja w zeszlym tygodniu ale sa powiklania -zebrala sie woda,serce wali ciezko jest mi przykro modle sie o moja mame. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Lidia Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Witam.jestem studentką pielęgniarstwa. Chce pisaćl pracę licencjat na temat tętniaka aorty .czy ktoś mi pomoże..akgladiator1@onet.eu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rksenior Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Jestem 7 lat po operacji, szpital JPII Kraków, proteza aorty, sztuczna zastawka. Czuję się dobrze, prowadzę normalne życie, operację miałem w wieku 57 lat. Dr Gawęda i dr Gwiazda z zespołem 9 godz. Dziękuję im za to. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi