Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, wysokie ciśnienie i pisk w uszach

Tomi

Rekomendowane odpowiedzi

2 tyg temu dostałem 40 sek. napad zawrotów głowy (obraz wirował jak w stanie ciężkiego upojenia alkoholowego) nie mogłem skupić wzroku na jednym punkcie - lepiej było zamknąć oczy i na kolana. Odrazu do przychodni - tam cisnienie 160 /100. w między czasie jeszcze mnie delikatnie *trącało* dostałem, leki na obniżenie cisnienia i coś na uspokojenie. potem lekarz rodzinny i dwa leki na nad ciśnienie (aktualnie od tygodnia ok 125/7). szybkie badania- Echo serca ok. cukier 104 -ok cholesterol 223 - za wysoki. Dostałem tez na zawroty głowy Polvertic i biorę mam piszczenie w uszach - wysoki dzwięk. Zwolnienie lekarskie 1,5 tygodnia. od tego wydarzenia cały czas miewam takie malutkie i trochę większe zachwiania. Dziś pierwszy dzień w pracy, i cały czas to czuję, a czasami np. przez np. godzinę jak by nic mi nie było. NAJCIEKAWSZE - Mojemu koledze z pracy przytrafiło się dokładnie to samo. tylko tydzień po mnie. Dodam, że razem jechaliśmy jednym busem na szkolenie firmowe, a wiadomo jak to na wyjazdach takich w busie *coś do picia* z jednego kubka na zmianę. On też szybko został odprowadzony do przychodni po tych zawrotach i do dziś je ma (2 tydzień) - lekarz w przychodni powiedział że to wirus, i że to kolejny pacjent z takimi objawami. - Brać Rutinacea i do 3 tygodni powinno samo ustąpić. Czy to możliwe że to wirus?
Gość mlodyanonim

Mam 17 lat i zdążyło mi się to samo kilka razy, jednakże ustępowało. Po kilku minutach wracały zmysły do norm, zaś po ok. 10 min już byłem całkowicie zdrów. W moim przypadku objawy były takie: - mocny pisk w uszach (ciągle nasilający się) - obraz stawał się coraz jaśniejszy - zawroty głowy - brak apetytu ( a nawet odruchy wymiotne po spożyciu np. wody) - uginające się kolana Z początku myślałem że to przez odwodnienie organizmu, jednakże okazało się to błędną tezą. Wycieczenie oraz stres też odpada. Jedyne co jest możliwe to niedotlenienie organizmu, gdyż zawsze zdąża się to w pomieszczeniu zatłoczonym, lub np. pod prysznicem.

Tez to mam choruje na nadcisnienie od pewnego czasu mam piski w uszach np jak wstaje rano odrazu co pierwsze sie zuca to pisk w uszach po kolejnych 5 mun od wstania ide zapalić papierosa kilka machow ze wzgledow zdrowotnych wtedy pisk się nasila dostaje jakby zawrotow i jak bym mial odleciec wiec zastanawiam sie czy to nerwy czy niedotlenienie ale pomyslcie sami lekarze zwalaja na nerwy bo im na reke latwiej postawic taka diagnoze a ja sądzę zapiski sa objawem w naszych przypadkach objawem niedotlenienia a te wywołuje objawy podobne do nerwicy depresji piski zawirowania oszolomienie pobudzenie ruchowe nadcisnienie dziwne bole glowy samo pobudzenie w stanie niedotlenienia mozna prosto sobie wytlmaczyc dzieje sie tak dlatego ze zaczynamy widziec zevcos nie tak jest z nami powstaje panika sygnal ze jest nie tak my to widzimy i nie rozuniemy co sie znami dzieje a organizm pijazuje nam te cos nie tak i jeszcze jedno jesli pisk jest od nerwow czemu nie przechodzi jak relaksujemy sie i od kiedy papieros wplywa na nerwy ze ponim zaczyna bardziej piszczec itd predzej wplywa na niedotlenienie wiec w mym i w waszych przypadkach co tu czytam obstawiam niedotlenienie potem nerwy z nastepstwa niedotlenienia i pierw badania ja badania mialem czekam na tomograf badania byly ok zwalaja na nerwy lekarze byl taki okres ze dałem sobie wmowic ze to nerwy robia jak ci kazdy lekaz prawie na sile wciska ze to nerwy kierujac sie na prostym badaniu neurologicznym badabiu krwi ekg a te badania nie pokazują jak doplywa do naszych muzgow krew jak tam krazy i w jakim stanie sa tam naczynia krwonosne zeby te zwalanie lekarzy na nerwy przyczyn objawow chorub jak piski itp nie przyczyniły sie do zgonow i udarow bo unas jest tak jesli lekarze nie wiedza co ci jest to akbo nerwy wtedy albo używki