Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kawa z żeń szeniem

Gość agata_italia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość agata_italia
Pije kawe od lat, pod kazda postacia. uwielbiam wyjazdy do wloch, hiszpanii czy francji, gdzie zawsze mozna wpasc na slynne espresso:) niestety w ostatnim czasie pojawily sie rozne problemy zdrowotne i lekarz zalecil mi ograniczenie do picia kawy do minimum. katastrofa! ale chcialam sie podzielic z wami moim odkryciem, ktore polecil mi jeden wloch. kawa oparta na zen szeniu (pyszna!), ktora ma wlasciwosci lecznicze. niestety nie ma jej jeszcze w polsce, ale udalo mi sie ja znalezc na jednej z polskich aukcji internetowych(nazwy chyba nie musze wymieniac). jej oryginalna nazwa to gin seng. jest drozsza niz normalna kawa, ale uwazam ze warto!
No i pewnie sama sprzedajesz ten szajs tam gdzie nie wymieniasz nazwy? Jaka niesłychana panuje tu bezinteresowność w reklamowaniu/naciąganiu naiwnych na *niezwykłe* produkty i terapie ! Swoją drogą Moderator tego forum chyba śpi.... a jest ktoś taki w ogóle ? P.S. ginseng to po prostu żeń-szeń po angielsku, blondynko! Wszystkim za to polecam wspaniałą kawę INKA oraz Anatol !
Gość stracatella
Kawa zapobiega wielu chorobom neurologicznym (min Alzheimerowi i innym demencjom, oraz np. chorobie Parkinsona), dzięki temu że poprawia krążenie mózgowe. Rożne źródła podają różne jej zalety. Nawet osoby z nadciśnieniem nie muszą z niej rezygnować ponieważ u osób regularnie pijących kawę nie powoduje ona skoku ciśnienia. Ja sobie nie wyobrażam dnia bez kawy. Oczywiście osoby z zaburzeniami rytmu serca lub nerwicą powinny ograniczyć kawę ponieważ wypłukuje magnez i może powodować dodatkowe skurcze lub tachykardię. Ja sobie z tym radzę pijąc kawę z mlekiem i połykając dodatkowy magnez :) pozdrawiam

Witam. Jestem po operacji zastawki i na oddziale już piliśmy kawę lekarze nie mieli nic przeciwko.Obecnie mam trochę wyższe ciśnienie ,ale kawa mi nie podwyższa go,po kawusi[oczywiście słabiutkiej ,bo taką lubię] jestem gotowa rano do życia.Piję też kakao na wodzie i jest to uzupełnienie magnezu.Gdzieś czytałam ,że kawę należy pić powoli i długo się nią delektować a nie w biegu .Coś w tym jest, bo przy kawie najbardziej mi się odpoczywa ,relaksuje i rozmawia ,przeważnie z mężem ,bo razem pracujemy całe życie [no ,prawie].Próbowałam odejść od kawy na rzecz soków ,ale to nie ,,to**.

Zamiast kawy polecam wypić również yerbę, można tego sporo znaleźć, w internecie jest masa informacji o tym. są różne wersje, każdy znajdzie coś dla siebie. yerba pobudza, zwiększa koncentrację i poprawia nastrój nie powodując jednocześnie skoków ciśnienia.

77.115.124.** No i pewnie sama sprzedajesz ten szajs tam gdzie nie wymieniasz nazwy? Jaka niesłychana panuje tu bezinteresowność w reklamowaniu/naciąganiu naiwnych na *niezwykłe* produkty i terapie ! Swoją drogą Moderator tego forum chyba śpi.... a jest ktoś taki w ogóle ? P.S. ginseng to po prostu żeń-szeń po angielsku, blondynko! Wszystkim za to polecam wspaniałą kawę INKA oraz Anatol ! Boze co za ignorancja niedoinformowanie i chamstwo. Gingseng owszem to po ang zen szen ale tutaj (mieszkam we Włoszech) tak nazywa sie ta kawa. I nie jest to zaden szajs ani niezwykly produkt bo znajdziesz to w co drugim barze. Pozdrawiam blondynke