Gość agata_italia Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Pije kawe od lat, pod kazda postacia. uwielbiam wyjazdy do wloch, hiszpanii czy francji, gdzie zawsze mozna wpasc na slynne espresso:) niestety w ostatnim czasie pojawily sie rozne problemy zdrowotne i lekarz zalecil mi ograniczenie do picia kawy do minimum. katastrofa! ale chcialam sie podzielic z wami moim odkryciem, ktore polecil mi jeden wloch. kawa oparta na zen szeniu (pyszna!), ktora ma wlasciwosci lecznicze. niestety nie ma jej jeszcze w polsce, ale udalo mi sie ja znalezc na jednej z polskich aukcji internetowych(nazwy chyba nie musze wymieniac). jej oryginalna nazwa to gin seng. jest drozsza niz normalna kawa, ale uwazam ze warto! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość rychu Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Twoje picie kawy , twoja sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Piet Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 No i pewnie sama sprzedajesz ten szajs tam gdzie nie wymieniasz nazwy? Jaka niesłychana panuje tu bezinteresowność w reklamowaniu/naciąganiu naiwnych na *niezwykłe* produkty i terapie ! Swoją drogą Moderator tego forum chyba śpi.... a jest ktoś taki w ogóle ? P.S. ginseng to po prostu żeń-szeń po angielsku, blondynko! Wszystkim za to polecam wspaniałą kawę INKA oraz Anatol ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość dana0909 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Każda kawa jest zdrowa pod warunkiem, że jest odpowiednio parzona i spożywana w odpowienich ilościach. Ja mimo swoich kłopotów z ciśnieniem i sercem pijam szklaneczkę szatana/kawy po turecku. (granat. Tchibo). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 4 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 precz z reklamą Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość stracatella Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Kawa zapobiega wielu chorobom neurologicznym (min Alzheimerowi i innym demencjom, oraz np. chorobie Parkinsona), dzięki temu że poprawia krążenie mózgowe. Rożne źródła podają różne jej zalety. Nawet osoby z nadciśnieniem nie muszą z niej rezygnować ponieważ u osób regularnie pijących kawę nie powoduje ona skoku ciśnienia. Ja sobie nie wyobrażam dnia bez kawy. Oczywiście osoby z zaburzeniami rytmu serca lub nerwicą powinny ograniczyć kawę ponieważ wypłukuje magnez i może powodować dodatkowe skurcze lub tachykardię. Ja sobie z tym radzę pijąc kawę z mlekiem i połykając dodatkowy magnez :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ycik Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Gówno prawda piję kawę od 5 lat i musiałem przestać, bo okazuje się , że kochana kawusia powoduje skoki ciśnienia za każdym razem - ps leki na nadciśnienie już biorę .... od 2 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
renatn Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Witam. Jestem po operacji zastawki i na oddziale już piliśmy kawę lekarze nie mieli nic przeciwko.Obecnie mam trochę wyższe ciśnienie ,ale kawa mi nie podwyższa go,po kawusi[oczywiście słabiutkiej ,bo taką lubię] jestem gotowa rano do życia.Piję też kakao na wodzie i jest to uzupełnienie magnezu.Gdzieś czytałam ,że kawę należy pić powoli i długo się nią delektować a nie w biegu .Coś w tym jest, bo przy kawie najbardziej mi się odpoczywa ,relaksuje i rozmawia ,przeważnie z mężem ,bo razem pracujemy całe życie [no ,prawie].Próbowałam odejść od kawy na rzecz soków ,ale to nie ,,to**. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość yedi Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Zamiast kawy polecam wypić również yerbę, można tego sporo znaleźć, w internecie jest masa informacji o tym. są różne wersje, każdy znajdzie coś dla siebie. yerba pobudza, zwiększa koncentrację i poprawia nastrój nie powodując jednocześnie skoków ciśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Katerina Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 77.115.124.** No i pewnie sama sprzedajesz ten szajs tam gdzie nie wymieniasz nazwy? Jaka niesłychana panuje tu bezinteresowność w reklamowaniu/naciąganiu naiwnych na *niezwykłe* produkty i terapie ! Swoją drogą Moderator tego forum chyba śpi.... a jest ktoś taki w ogóle ? P.S. ginseng to po prostu żeń-szeń po angielsku, blondynko! Wszystkim za to polecam wspaniałą kawę INKA oraz Anatol ! Boze co za ignorancja niedoinformowanie i chamstwo. Gingseng owszem to po ang zen szen ale tutaj (mieszkam we Włoszech) tak nazywa sie ta kawa. I nie jest to zaden szajs ani niezwykly produkt bo znajdziesz to w co drugim barze. Pozdrawiam blondynke Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi