Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marczello
Witam ! Mam 22 lata, jestem aktywny fizycznie lipodogram wypadl w normie (cholesterol) nie jestem otyly a mam taka duza roznice pomiedzy cis skurzczowym i rozkurczowym oto kilka pomiarow z paru dni : 139/75 139/57 138/58 158/70 116/77 144/77 159/75 157/70 i jeszcze do tego w wiekszosci pomiarow pokazuje mi arytmie
Gość marczello
A wiec tak aparat jest w porządku , moi rodzice sobie mierzą i maja wszystko w normie tzn prawie idealne ksiazkowe, mierzylem w przychodni to mialem 150/70 fakt ze sie troche zestresowalem, ale tak to staram sie mierzyc wyluzowany
Gość marczello
bardzo latwo sie denerwuje tzn stresuje, choć ostatnio nie mam az takich stresujacych sytuacji ze oblewa mnie calego ciarkami i serce bije mi bardzo szybko, staram sie spokojnie zachowywac, bynajmniej tak mi sie wydaje a prawda jest taka ze jestem na ostrzu noza na studiach niby mam to w du... ale podswiadomie napewno mnie to martwi. Kiedys bralem testosteron prolongatum wtedy wlasnie wystapilo wysokie cisnienie i podwyzszyl sie holesterol, no ale to wiadome nastepstwo brania testosteronu, odblokowalem sie po tym cyklu i wszystko wrocilo do normy, a watpie zebym mial teraz wysoki poziom testosteronu bo zawsze mialem na najnizszej granicy (czyli nie jest to nadczynnosc tarczycy)