Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia nadkomorowa a ablacja

Gość lolo000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam kogoś kto wyleczył arytmię nadkomorową hm zabiegiem ablacją ? mam 22 lata lekarz powiedział że mogę to zostawić w takim stanie jak jest nie musze brać żadnych leków ani nic, ale codzienne życie z tym gównem nie jest ciekawe..codziennie dziwne bóle w klatce piersiowej .dzięki wielkie za pomoc pozdrawiam
Jeśli masz skurcze dodatkowe nadkomorowe które nie zagrażają życiu a jedynie pogarszają jego komfort to choć nie jestem lekarzem skłaniał bym się raczej ku małych dawkach beta blokerów niż ryzykownej ablacji. Może warto zapytać kardiologa czy małe dawki leków antyarytmicznych nie rozwiązały by problemu.
Mam dodatkowe skurcze nadkomorowe jest ich dziennie ponad tysiąc, rozmawiałem z lekarzem odradził mi ablacje. Codziennie boli mnie w klatce piersiowej, taki dziwny ból + kłucie, gdy się dobrze zdenerwuje serce odrazu wpada w zły rytm ale po kilku minutach się uspokaja. Wolałbym załatwic ten problem ablacją i miec spokoj. Mam betabloker bisocard ale tego nie biorę wogole bo pomaga tylko na chwile także szkoda jakimś syfem się truć.
Beta blokerem musi organizm się wysycić aby działał w pełni. Jeśli jednak działa słabo to powinno się lek zmienić (np. Concor Cor który jest naprawde dobrym lekiem). Jak jesteś negatywnie nastawiony na wszelkie leki i chcesz mieć ablacje to w ogóle po co ten wątek ? Innych sposobów leczenia arytmii nie ma. Albo ablacja albo beta blokery.
Radzę Ci brac concor, to wspaniały lek prawie bez działań ubocznych. Trzymał moje serce na wodzy przez wiele lat, ale teraz arytmia tak się rozszalała z migotaniem przedsionków włącznie, że lekarz włączył mi Sota hexal. Mam nadzieję, że znowu wrócę do concoru. Czy ktoś przyjmował ten lek i z jakim skutkiem ? Pozdrowienia dla wszystkich niemiarowych!
radzisz mi brać lek, ja sam nie wiem kogo słuchać, pierwszy lekarz kardiolog stary dziad 80 lat powiedział mi że mam wade serca nie robiąc mi żadnych badań, przyłożył słuchawke do serca posłuchał 10 sekund bicie serca i odrazu wykrył wade serca dał bisocard pół tabletki dziennie chyba jedna miała 10 mg, drugi lekarz zrobił badanie USG serca + ekg, stwierdził arytmie dał bisocard ale już całą jedna tabletke dziennie pozniej zmienil lek na jakis inny, trzeci zrobił usg + dodatkowo holter, też dał bisocard a jak mu powiedzialem jaki lek dał mi ten drugi lekarz to mnie ochrzanił i powiedział żebym do tego lekarza nie chodził i że on na moim miejscu wogóle by tego leku nie brał, także ja nie wiem kogo mam słuchać, każdy mówi co innego , wielcy specjaliści, teraz juz nic nie biore .. nie wiadomo kogo słuchać. ich sluchac to jescze bardziej można sobie zjeba.... zdrowie tym co oni przepiszą na recepte .. :/
pierwszy raz byłem normalnie w szpitalu, drugi i trzeci i kolejny raz prywatnie zawsze, w sumie byłem u trzech różnych lekarzy, pierwszy stary był najgłupszy tamci już coś lepiej przynajmniej zrobili badania takie jak holter, usg echo serca, ekg i wtedy dali odpowiednie lekarstwo tj. bisocard. dodam ze ten drugi lekarz u ktorego bylem i za ktorego dostalem ochrzan od trzeciego lekarza był w wieku 25- 30 lat.

Witam, mam arytmie nadkomorową od 5 lat, miałem robione wszystkie badania echo,ekg,holter.... na holterze wyszło że mam około tysiąc pobudzen dodatkowych dziennie ale to pewnie dlatego tak wyszło bo jak miałem tego holtera to nic nie robilem ani nie denerwowałem się i wyszło jak wyszło, a taki normalny dzien teraz dla mnie to dodatkowe nerwy i inne i tych skurczy jest więcej, wogole nie wiem co mam robić lekarz powiedział że z tym można żyć... ale to tak mi dokucza jak sie zdenerwuje byle czym to masakra, czasem kuje dziwny lekki ból... :/ wogole ciezko mi sie z tym żyje, szukam ludzi którzy mogliby mi pomóc, zastanawiam się nad ablacją, jeśli ktoś mógłby mi pomóc to moje gg : ***, jesli ktos mial robioną ablację na arytmię nadkomorową i moglby mi polecic gdzie takową móglbym zrobic rowniez z góry bardzo dziekuje..

Witaj.a bierzesz jakieś leki na tą arytmie?ja mam takie skurcze,kołatania i różnego rodzaju jazdy z sercem od jakiś 7 lat .Kardiolog powiedział mi to samo,że z tym można żyć ale jak to wykańcza wiemy tylko my sami:(...też myślałam o tym zabiegu ale boję się jego i niestety nie kwalifikuję się do niego.pozdrawiam

Ja żyję z nadkomorówką 13 lat,w zeszłym roku tak zaczęła mi dopieklać,że zdecydowałem się na ablacje.Holter wykazał ok. 17 000 uderzeń arytmii,czyli dziennie męczę się przez kilka godzin z tym cholerstwem.Tabletki mam silne i niestety słabo działają.Da się z tym żyć ale do czasu.Ja niestety nie potrafię już z tym normalnie funkcjonować.Co do miejsca to raczej nie ma reguły,kieruj się tam gdzie masz najbliżej i gdzie się tego podejmą.Ja jestem z pomorskiego i wybrałem Gdańsk.Bezsensem było by kierowanie się setki kilometrów dalej tylko dlatego,że ktoś powie że tam jest lepiej.Raczej każdy większy szpital powinien się tego podjąć.

Od 2 lat nie biorę żadnych leków, zrezygnowałem ponieważ lek usuwał objawy tylko na 2 - 4 godziny, później znów wracało + dodatkowo po braniu leku taki dziwny ból występował czasami u mnie .... gdy odstawiłem tego dziwnego bólu juz nie było, a brałem Bisocard. xxx : jaki masz rodzaj arytmi ? to samo co ja ? ja też się troche obawiam, w zeszłym roku miałem zabieg usuniecia pecherzyka zolciowego i nie bylo tak zle , wiec z ablacja mysle ze tez sobie jakos poradze