Gość Ewelinka0000 Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Prosze o interpretację wyników maż wczoraj był u lekarza i to ci usłyszał jest straszne. Aorat w opuszce 28 mm Pień płucny 24 mm Lewy przedsionek AP 32mm Powierzchnia z 4CH 18 cm2 Prawa komora 27 mm Lewa komora 27 mm EDD 50/40 IVS 8/10 PW 7/10 Kurczliwość ścian : Hypolinoza seg. podstawy i środka śc. dolnej i seg. podstawowego przegrody ( nie wem czy dobrze przeczytałam jest nie wyraźnie napisane ) Zastawka militarna fala 0,6 m/sek, fala A 0,7 m/sek A * E upośledzona funkcja rozkurczowa, Fala zwrotna I ( procent ) w polu powierzchni 2,5 cm2, nieistotna hemodynamicznie Zastawak aortalna 1,2 PG N mmHG, nieistotna hemodynamicznie Zastawka pnia płucnego 0,6 Zastawka trójdzielna 0,5 WNIOSKI : Upośledzona funkcja rozkurczowa (i tu jest bardzo nie czytelnie nie wiem czy dobrze odczytałam ) Niedokrwistość ( niewydolnosc ) zatoki tu nie odczytam I st. Cytuj Odnośnik do komentarza
jakhubek Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 zbyt fajnie nie brzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewelinka0000 Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Co to znaczy *Zbyt fajnie nie brzmi* Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa M. Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Pewnie chodzi o niedomykalnośćI stopnia, czyli mała. Co powiedział kardiolog? Trzeba sprawdzić prawidłowe wartości wymiarów serca. Cytuj Odnośnik do komentarza
jakhubek Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 chodziło mi o to że moje wyniki wyglądają chyba trochę lepiej, chociaż mi nikt odpowiedzieć nie chce ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewelinka0000 Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 A więc kardiolog powiedział że jest niedobrze trzeba leczyć ale mąż był u naczyniowca ( bolą go strasznie nogi nie może chodzić) i się dowiedzia że przeszedł zawał i ma martwicę płata serca.Ciekawi mnie to że kardiolog nic mu takiego nie powiedział a naczynioweic na podstawie echa ( które wykonywał kardiolog ) stwierdził co stwierdził. Mąż ma mieć robioną koronografię i dlatego pytam bo coś mi tu jest nie jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 4 Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 A jak u twojego męża z cholesterolem? Polecam przeczytać artykuł pt.,,Cholesterol i trójglicerydy**S.Gromadzkiego i stosować zawarte tam zalecenia.Kupić nawet używany rowerek treningowy i niech ćwiczy po trochu kilka razy dziennie w miarę możliwości organizmu.Tylko codzienna dawka ruchu,schudnięcie[jeśli jest nadwaga] oraz odpowiednie odżywianie poprawi krążenie w nogach i obniży cholesterol.Mam nadzieję,że nie pali i nie pije alkoholu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ewelinka0000 Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Alkoholu nie pije ani grama nawet piwa za to pali ale już stara się rzucić palenie cięzko mu to idzie ale może się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi