Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból i pieczenie pod mostkiem po alkoholu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 25 lat zwracam się do was z takim problemem otóż 2 lata temu brałem leki na lablie i dzien po ostatnich pigułkach piłem alkohol w dużej ilośći, najpierw zrobiłem się cały rózowy w kropki na twarzy i plecach rękach, ale to po 30-40 min przeszło a od następnego dnia nie mogłem już spokojnie spać, w nocy nie mogłem usnąć miałem zaburzenia snu, bóle głowy, czułem się marnie sennie i osłabiony wiecznie.. robiłem badnia zaczełem od serca bo strasznie mi kołatało ale wszystko wyszło wporządku, nerwicy u mnie nie stwierdzono, robiłem badania krwii i w każdym wychodziło mi tylko że mam dolną granicę płytek krwii a reszta wporządku, doleliwości zaczęły się nasilać serce po każdym jedzeniu wali mi głośno że czuję je i widzę jak cały brzuch mi się rusza. pod mostkiem czuję pieczenie, jak stoję czuję jakbym się machał, stał niestabilnie i ten ból z lewej strony pod żebrem jakby coś mnie rozpierało, wiem że po każdej ilości alkoholu czy to 1 piwo czy 10 czuję pieczenie za mostkiem i w trakcie oddychania od czasu do czasu coś jakby mi się w przełyku zamkneło na chwile i otworzyło jakbym przez chwile nie mógł powietrza nabrać, przestałem pić alkohol ale objawy zostały, może ktoś się spotkał z czyms podobnym ? robiłem gastroskopie wszystko wyszło wporządku. może to coś z wątrobą ? może zmieszałem alkohol i leki i ją uszkodziłem ? ma ktoś jakieś pomysły ? pozdrawiam
Niektóre leki powodują takie skutki uboczne, mogą się one pojawiać nie tylko w trakcie ich brania, ale na długo potem /zwłaszcza jak zauważyłam kołatania/, nawet po kilku miesiącach. Podobno skutki uboczne mogą trwać dłużej niż się brało dany lek. Sprawdź ulotki wszystkich leków, które brałeś w ciągu ostatniego roku. Poza tym widać wyraźny związek objawów z jedzeniem. To pieczenie, rozpieranie i uczucie zatkania przełyku to zgaga. Spróbuj przejść na kilka tygodni na lekkostrawną dietę, powinno pomóc.