Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silny ból łopatki promieniujący do piersi i żeber a zapalenie stawu barkowego

lidiafly

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Mam wielki problem z moim zdrowiem,odnośnie mojego bólu.Strasznie boli mnie lewa łopatka,ból promieniuje mi koło lewej piersi az do żeber.Niewiem co mi dolega.Ból ten nasila się tez na plecy części lewej.Byłam u ortopedy zrobił mi prześwietlenie i mam zapalenie stawu barkowego,przepisał mi tabletki od 2 tygodni je biore ale nic mi nie przechodzi.Czy ktos ma takie objawy jak ja.Bardzo proszę o odpowiedż.
To są prawdopodobnie takie neuralgie międzyżebrowe, niestety czasem trzeba nawet kilku miesięcy, żeby było lepiej. Śpij na płasko, ciepło się ubieraj i nie dźwigaj ciężarów. Maść i plastry rozgrzewające Voltaren /w aptece można kupić/ też powinny pomóc, ale to trochę potrwa. Paskudztwa długo trzymają i mają tendencje do nawrotów.
miałam podobnie, chodziłam na ćwiczenia i zabiegi. w końcu chyba akupunktura mi pomogła. Obecnie ból często wraca. Stosuję maść końską można kupić w aptece. koszt od 20 do 23 zł. Słoninę bez konserwantów stopiłam ,nie soliłam i smaruje zawsze gdy boli, oraz 3 razy dziennie nawet gdy nie boli. Mam też lek o nazwie Artrostop plus, w składzie tego leku jest glukozamina na wzmocnienie stawów. Jeść dużo galaret wieprzowych. Cwiczyć z pomocą sznurka lub paska przewieszonego gdzies na jakimś uchwycie, żeby ręce były powieszone, bo nawet cięzar rąk jest duży i wtedy ćwiczenia nie pomagaja, a nawet moga zaszkodzic. Zyczę szybkiego powrotu do zdrowia i cierpliwości. Gdy ból nie do wytrzymania czasem można użyc apap noc lub inny środek przeciwbólowy.
Gość lola199118

Ja mam to samo silne bole calej klatki piersiowej i lewej piersi oraz bole serca.. ten bol mi sie caly xas sie nasila przy ruszaniu ramionami,przy schylaniu,dusznosci,oraz gdy chce sie polozyc do lozka... bylam u lekarza zbadal mnie i powiedzial ze to zapalenie zeber