Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niedrożność żyły szyjnej a zakrzep

Gość autorka007

Rekomendowane odpowiedzi

Gość autorka007
Witam, mój Tata był parę tygodni temu u lekarza, ponieważ bolała go strasznie szyja z jednej strony. Po badaniach, okazało się że ma niedrożność żyły, w 80% jest zasłonięty prześwit, i że jak najszybciej powinien udać się na zabieg rozszerzenia tego prześwitu, ma być wykonywane laparoskopią. Dowiedział się, że taka niedrożność żył może spowodować zakrzep, paraliż którejś z kończyn. Czy ktoś może wie coś o tym zabiegu, powikłaniach, bądź jak skomplikowany jest ten zabieg, lub cokolwiek na ten temat?? Dodatkowo dowiedziałam się że dość długo trzeba na niego czekać, a miało być pilne. Pozdrawiam
Gość autorka007
Łatwo tak powiedzieć, kazali porobić wszystkie badania. W zeszłym tygodniu była robiona tomografia komp. zatok i głowy, wczoraj odebrał wyniki, a wizytę u lekarza z nimi ma umówioną dopiero na początek maja. I jak tu mówić o tym że to pilne? ,,4* Czy mogę się dowiedzieć od Ciebie czegoś więcej na ten temat?
ten zabieg robią nawt tym,ktorzy maja ponad 90%.Z dobrym skutkiem.Jeśli pacjent nie ma poważnych przewlwkłych schorzeń i jego stan jest w miarę dobry,to nie ma się czego bac.Tu ktoś pisze,że ojciec miał 99% i wszystko się udało.