Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skutki odstawienia Lorafenu

Schiza77

Rekomendowane odpowiedzi

Gość czytająca
W dniu 21.01.2013 o 23:02, Gość Rosalia napisał:

Witam ja od nowego roku postanowiłam odstawić Lorafen. Biorę go już długo 2,5 mg, chodziłam do lekarzy i dostawałamleki towarzyszące, ale nie bardzo to szło. Postanowiłam, że sama odstawie to świństwo bez pomoct lekarzy, którzy tak na marginesie sa bezradni nie ma leku na lęki i pompują w ludzi antydepresanty, które nie wiele pomagają, bo nie są lekamina to co człowieka gnębi. Odstawiam metodą zmniejszania dawki o pół-tak najlepiej, nie można nagle, bo to nic nie da raz tak *ściśnie*, że nie da sie wytrzymać, więc dlatego lepiej nie robić szokuorganizmowi. Najważniejsze to znaleźć pozytywne strony nie byciapod wpływem leku i znaleźć motywacje, że chce sie NAPRAWDE odstawić i wtedy będzie szło. Słowo dla straszących szpitalem itd- Lorafen można odstawić w domu jak konsekwentnie się do po troszku odstawia BEZ CIŚNIENIA na jakiś okreslony termin- nie straszcie ludzi, bo kazdy inaczej to odczuwa a pozatym w naszych problemach lękowychy straszenie to najgorszy demotywator jaki może być:)))

Witam wszystkich piszących na forum.Najlepiej nie zaczynać brać lorafenu,gdyż on bardzo uzależnia.No ale cóż,są w życiu takie sytuacje,że człowiek musi się podeprzeć jakimś lekiem,(mam na myśli lorafen)Jestem osobą,która całkowicie odstawiła lek w domu😊Całą zabawa polega na tym ,aby odstawiać lek małymi dawkami.Ja odstawialam pół tabletki 2,5 mg przez dwadzieścia dni.No i sukcesywnie kolejne dawki.Trwalo to trochę ,ale organizm nie doznał żadnego szoku.Lekarz przepisał mi w razie czego jakieś leki wspomagające ,ale nie musiałam ich zażywać.Kazdemu może się udać tylko trzeba sobie powiedzieć...kończymy z uzależnieniem.Zycze osobom zmagającym się z tym problem o wytrwałość i wiarę w to ,że się uda.

Powodzenia👍👍👍👍😊