Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból mięśni, stawów, drętwienie palców i wrażliwa skóra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 36 lat i tak jak wszyscy na forum mam podobne obiawy, wędrujące bule stawów i mięśni około stawowych, osłabienie organizmu bule głowy i szybko postępujące zwyrodnienie kręgosłupa, jestem po operacji kręgozmyku miałem robioną stabilizację transpedikularną l5-s1 osteopemia. Miesiąc po operacji wszystko było ok do puki brałem silne leki przeciwbólowe ale aktualnie mój stan się pogarsza. Leżałem tydzień w szpitalu na reumatologi robili mi badania takie jak Hbs, HCF, Morfologia + rozmaz, HIV, Żelazo, OB, układ krzepnięcia, Mocz ogólny, kreatynina, kwas moczanowy, elektrolity, wapń całkowity, fosfor w surowicy, bilirubina całkowita, transaminazy, CK, LDH, fosfataza alkaliczna, lipidogram, TSH, białko+ elektroforeza, CRP, glukoza, Vitd 25OH, Dwufotonowa absorciometria (densynometria), bolerioza- IgG-IgM. I jeszcze czekam na wyniki HLA b27, ANA, profil myositis. Lecze się w szpitalu specjalistycznym im. Dietla w Krakowie doktor podejrzewa u mnie Fibromialgie ale to raczej nie to. Mam problem pisać na kąpie bardzo drętwieją mi ręce jak pisze i co chwile robię przerwy w pisaniu. Bardzo proszę o pomoc kogoś kto został dobrze zdiagnozowany i wie jak to paskudztwo wyleczyć.

Mam 41 lat , zaczelo sie chyba 2,5 roku temu bóle brzucha prawa strona pod zebrem i tez bol z prawej stronie w plecach...wiec ..wizyty u gastrologa gastroskopie, kolonoskopie..tomograf ..stwierdzenie zapalenie żołądka torbierl na trzusce potwierdzony w EUS ..jakies małe torbiele na watrobie..,zalecenia..Controloc ..na zołądek Trzustka do obserwacji.....jednak 1,5 roku temu bóle troche zelżały ..a jescze dodam ze mam bole kregoslupowe stwierdzone skrzywienie L5 i naczyniak na piersiowym to po rezonansie, bol ledzwiowy znany mi od dawna.....jednak 1,5 roku temu zaczely sie bóle symetryczne łydki i nadgarstki jednoczesnie w obydwu konczynach i rekach, bóle miesni , ..ból przy dotykaniu, ...palenie nad oczami , nos, drapanie gardła, stad kaszel napadowy , poty zimne temperatury brak...osłabienie i sennosc.. co to moze byc..reumatolog badał wyklucz RZS , neurolog tez nic nie widzi...

Witam, na jaką pocztę? Też chcę się dowiedzieć paru spraw... mam podobne objawy. Tzn. u mnie od kilku dni pojawiają się krótkotrwałe boleści stawów/kości/mięśni (identycznie jak w grypie) na całym ciele... A poza tym nic innego mi nie dolega raczej. Szperam po necie co to może być ale faktycznie ostatnio mam stresujące sytuacje i to może od tego?

U mnie to samo :( od 2 lat zaczęło się od bezsenności i napadów bólowych kończących się na SORze. W końcu doszło do sztywnienia mięśni, bolu pod dotykiem, zapaleniem niektórych stawów. Objawy po leczeniu nie znikają. Większość badań w normie, rezonans nic nie wykazuje. Wstępna diagnoza reaktywne zapalenie stawów ale nie ustępuje od 2 lat. Nie wierze, ze to jest to.

Gość Dominikaaaaa

Ja abym z takim bólem nie czekała. Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta u fizjoterapeuty. Może przepisze jakieś masaże albo jakąś terapię. Ja z urazem mięśni miałam zaleconą terapię ultradzwiekową w RehaPro ale przy bolach to może bardziej jakieś masaże zasugerują.

Gość Beata1311

W moim przypadku a trwa to już 8 lat, przeszłam chyba wszystkie badania a na końcu poradzili mi wizytę u psychiatry oczywiście i to zaliczyłam wszystko w porządku a problem czyli dolegliwości pozostały. Zaczęłam diagnozować się sama i potwierdziło się mam w tej chwili przewlekłą postać boleriozy. Nie sugerujcie się negatywnym wynikiem testu Elisa czy western blota czasami nie pokazują infekcji trzeba szczegółowych badań. Druga sprawa to tak krytykowana przez niektórych jednostka chorobowa której ponoć nie ma czyli nieszczelne jelita a tym samym wszystko co nie powinno trafić do naszego krwiobiegu niestety tam przenika to wywołuje różnego rodzaju stany zapalne nigdy nie wiemy niestety gdzie, bo każdy z nas jest inny ale prawidłowość jest zawsze podobna także radze wszystkim przyjrzeć się temu również niedowiarkom to nie oznacza oczywiście że jest to przyczyna w każdym przypadku ale to również trzeba sprawdzić. Następny bardzo istotny czynnik którego nie doceniamy to STRES zwróćcie uwagę na to kiedy gorzej się czujecie. W moim przypadku jest tak że kiedy się denerwuje dolegliwości nasilają się. Przeanalizujcie to sobie czy w waszym przypadku nie jest przypadkiem podobnie. Pozdrawiam

Mam podobne objawy ,bóle stawów i mięśni ,pieczenie skory ,swędzenie stawów nawet tych w głowie i szczęce ,drgania włókien mięśniowych ,uczucie chodzących robaczków pod skórą,częste bóle kręgosłupa (mam stwierdzona przepuklinę i dyskopatię ),podczas choroby lub osłabienia te dolegliwości się nasilają .Jak zdiagnozowali u Pani borelioze ,u mnie rowniez oba testy negatywne ,ale myśle ,ze to jednak borelioza :(