Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból mięśni, stawów, drętwienie palców i wrażliwa skóra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich przedstawię moje objawy i prosze o pomoc moze ktoś ma podobne i poradzi do kogo się zwrócić Od pól roku mam bóle mięśni całego ciała, bóle stawów, były drętwienia palców ale 2 miechy temu minęły. co jakiś czas mam wrażliwą skórę- pieczenie, ogólne osłabienie organizmu. Gdy łapie mnie ból nie chce mi się nic robić. Ból raz jest raz go nie ma nie wiem od czego jest to zależne. Mam tiki mięśni całego ciała. Myślałem o nietolerancji pokarmowej lecz wczoraj bylem u alergologa powiedział, że to nie to. Wcześniej odwiedziłem reumatologa poza badaniem na dne moczową stwierdził ze nie ma sensu robić badan w kierunku RZS, tocznia i innych chorób reumatologicznych, ponieważ przeciwciała ANA miałem ujemne. Leżałem też na neurologi rezonans głowy, odcinka lędźwiowego i nic, do tego 2 razy robiłem badanie EMG mieśni i nic, robiłem badania na tarczyce, boreliozę, chlamydie pn, wszystkie rodzaje żółtaczek i nic . Mnóstwo kasy wydałem- bo badania robiłem prywatnie i nic. Z tego co wypytałem nerwica odpada bo aż takich objawów somatycznych nie daje. Już nie wiem co mam robić mam 26 lat zawsze czynnie sport a od pól roku zero. proszę o poradę możne znacie jakiegoś magika-lekarza, który pomoże, poradzi, poprowadzi-jestem z Wrocławia. Nie wiem co mam robić, a ból jest i nie zapowiada się, żeby to był katarek, który sam przejdzie, potrzebna jest mądra głowa która wybada co mi się dzieje i pomoże. dziękuję!!!!!!
Spróbuj być sam magikiem.Połóż środkowy / tak,tak / palec ręki u podstawy pierwszego i drugiego palca stopy,między głowkami ich stawów.Zrób to jednocześnie na obu stopach.Znajduje się tam punkt akupunkturowy zwany antyspastycznym,leży on na południku wątroby,która to wątroba odpowiada za wszelkie napięcia mięśni.A napięcia mięśni pojawiają się wtedy,gdy wątroba jest za gorąca,mogą byc również kłopoty z oczami.Gorąco w wątrobie może być powodowane przez ostre potrawy,nadmiar kawy,gniew.Wg medycyny chińskiej tam jest ból gdzie nie ma krwi,i mają również zespół objawów spoaodowany właśnie brakiem krwi w przenośni i w dosłownymtego słowa znaczeniu.Jak długo masz te palce trzymać --nie wiem,najłatwiej powiedzieć aż do skutku.Poczujesz pod palcami pulsowanie,początkowo chaotyczne,niesymetryczne,słabe.Trzymaj aż rytm w obu palcach będzie zgodny.Pozycja niezbyt wygodna .
do henio i agusia dziś jadąc w pociągu do pracy myślałem o akupunkturze, zobaczę możne się zdecyduje. Jeśli chodzi o fibriomialgię to brałem to pod uwagę, ale już sam nie wiem żaden lekarz nie powiedział w prost ze to to, bo z tego co wiem do dziś nie wszyscy lekarze w kraju uznają takie schorzenie. Może zdecyduje się na jakieś antydepresanty -jako jedyne pomagają w fibriomialgi. Ja doszukuję się objawów w diprophosie leku sterydowym, który brałem na pachwinę na przełoimie 2008-styczeń 2009 miłem kontuzje po meczu., Po nim miałem pierwszy raz osłabione mięśnie, ale wszyscy lekarze twierdzą, że to nie może być od tego- ja jakoś im nie wierze, może sterydy coś przeprogramowały w moim organizmie. Henio a może masz jakąś stronkę z której uzyskam wiedze, któą sam widzę ze operujesz? dzięki za odp
Gość ewelina0306

Czy ktoś może mi powiedzieć co się dzieje? drętwieje mi skóra a zarazem mięśnie pod skóra, zdrętwienie jest miejscowe i objawia się brakiem czucia, lecz chodzi potrafię mimo, iż jest to na udzie z lewej strony.... wczesniej spotkalo mnie to samo tyle, ze na drugiej nodze, na stopie i nie czulam palców u nogi... te uczucie trzymalo sie jakies 2 tygodnie (bez przesadzania). Jeżeli ktos moze mi pomóc to bardzo proszę ^^

....może po roku zajrzy tutaj?Korzystam ze skryptu z wykładów nauczyciela med.chińskiej Claude Diolossa,jego znajdziesz w sieci.Wątroba wg tej tradycji jest władca miedzy innymi,mięśni i nerwów.Nadmiar emocji,niedospanie,nadmiar kawy,wyczerpująca praca,nadmiar seksu,pieprzne potrawy sprawiają,że wątroba staje się **gorąca**,jako skutek objawiają się wtedy napięte mięśnie,mogą być drgania,drgawki mięśni,kłopoty ze wzrokiem,zawroty głowy.U kobiet jako przyczyna takiego stanu mogą być obfite krwawienia.Mówi się,że kawa zwiększa ciśnienie krwi,jeśli powoduje napięcie mięśni musi być większe ciśnienie aby przez te mięśnie przepchnąć krew.A jeśli podobnie dzieje się z sygnałem z receptorów czuciowych?Wątrobę **chłodzi** między innymi mięta pieprzowa,twaróg,pomidor,ogórek,witamina C

Gość dadamen

Czesc wszystkim, mam podobny problem....w tamtym tygodniu duzo spozywalem piwka jak to na urlopie i palilem fajeczki, urlop konczylem dlugim powrotem w nad morza 7,5godziny jazdy do domku - lodzkie, ale wiadomo komfort jazdy Matizem daje wiele do zyczenia....pod koniec jazdy czulem ogolne zmeczenie i pojawiajacy sie bol lewej nogi od miednicy po palce ale myslalem ze to poprostu zmeczenie od niewygodnego fotela, po przyjechaniu do domu za godzinke pojechalismy z zonka i synkiem do tescow, - oczywiscie browarek i fajeczki......od niedzieli nic nie palilem i zero alkoholu ale rano nie moglem wstac z lozka, .....................odretwiale palce u nog, bol lydek oraz miesni idowych utrzymujace sie przez caly dzien, z niedzieli na poniedzialek nie moglem spac tak bolalo z czasem przesypiam cala noc ale budze sie z wielkim bolem nog i stop i oczywiscie to odretwienie palcow u stop. Nie moge biegac ani szybko chodzic, schylac sie - jesli chodzi o wyjecie synka z lozeczka, .....nie wiem o co biega co to moze byc???????? Pracuje jako magazynier w hurtowni - i kondycje musze miec, a wsiadanie i wysiadanie z wozka widlowego jest bardzo meczace, nie wspomne juz o wejsciu na 4 pietro w bluku gdzie mieszkam...Co to moze byc???

Witam mam nieregularne, częste bóle : głowy, skronie, czubek głowy, ucho wewnętrzne mięśni kończyn, także ostre kłucie w stawach głównie kolanach podczas długiego siedzenia, i łokciach nieregularnie bule brzucha kłucie w różnych punktach (często w okolicach pępka) kłucie w okolicach nerek ostatnio pojawiły się okresowe przebarwienia i wysypki na skórze połączone z kłuciem i pieczeniem mam też problemy ze spaniem i zasypianiem oraz budzeniem się historia chorób : siedem lat temu miałem polipy w nosie (stadium bardzo zaawansowane - operacja) dwa lata temu miałem przeziębienie chroniczne ( torbiel w zatoce - operacja) przed operacją kilka miesięcy na antybiotykach potem leczenie przeciw grzybiczne ( powikłania po lekach ) od mniej/więcej dwóch lat zaczęły pojawiać się problemy miałem serie prześwietleń i różnych badań tomografie rezonanse krew i inne możliwe też że to może być związane z kleszczami więcej niż dziesięć lat temu byłem w harcerstwie i przez kilka lat jeździłem na obozy tam raz miałem jakieś 15 kleszczy, ale sumarycznie to było ich pewnie około 100 (po 10-30 w roku) proszę o odpowiedź, oraz informacje

Witam , Do Twojego tematu : Ból mięśni, stawów, drętwienie palców i wrażliwa skóra. (Od pól roku mam bóle mięśni całego ciała, bóle stawów, były drętwienia palców ale 2 miechy temu minęły. co jakiś czas mam wrażliwą skórę- pieczenie, ogólne osłabienie organizmu. Gdy łapie mnie ból nie chce mi się nic robić. Ból raz jest raz go nie ma nie wiem od czego jest to zależne. Mam tiki mięśni całego ciała. Myślałem o nietolerancji pokarmowej lecz wczoraj bylem u alergologa powiedział, że to nie to. Wcześniej ....) Też tak miałam i okazało się, że mam za niski poziom witaminy D. Wiec przebadaj się w tym kierunku.

Mam też objawy pieczenia bólu i drętwienia nóg i barków. Brałem Neurovit- pomagało. Wyniki krwi dobre, Skierowanie na rezonans kręgosłupa i do hematologa ,będę miał badania krwi od hematologa. Myślę że nic to poważnego nie będzie. Hematolog podejrzewa NPL. Myślę pozytywnie. Napiszę jak będą wyniki dopiero 19.12.2013 r. Pozdrawiam i życzę zdrówka wszystkim

Jeżeli normalni lekarze nie pomogli może trzeba poszukać u *medyków niekonwencjonalnych*? Jest taka Pani doktor, która jeździ po Polsce i przyjmuje w różnych miejscach - podobno ma b. duże zainteresowanie i naprawdę pomaga ludziom. Wrócę tutaj, że by napisać jak się z nią skontakotwać, bo niestety nie mam teraz namiarów. Czy próbowałeś masaży albo może kąpieli leczniczych ? kąpiele w algach fucus serratus podobno dają dobre efekty. To oczywiście nie niweluje problemu, ale trochę ulży. pozdrawiam

Wiem, że to zabrzmi dziwnie, ale dziwne bóle na które nic nie pomaga warto skonsultować u psychiatry...osobiście znam osobę, która przez rok leczyła za sporą kasę bóle u neurologa, a po dwóch wizytach u psychiatry (takiego co zna się na rzeczy) i zażywaniu leków bóle odeszły bezpowrotnie.

Witam Wszystkich, może komuś pomogę swoją opowieścią. Mój mąż miał bóle kolan oraz rąk, zrobił szereg badań a co za tym idzie stracił mnóstwo kasy i w zasadzie nic, kiedyś nasza sąsiadka była na jakiś badaniach i dostała telefon do firmy która sprzedaje maści i tabletki, to są suplementy, koszt coś koło 45zł . Zamówiliśmy te preparaty właściwie z determinacjj ale powiem szczerze coś zaczęło działać , już mniej boli . tylko muszę poszukać tego numeru telefonu