Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Seks w trakcie okresu bez zabezpieczenia a ciąża

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Potrzebuje czyjejś opinii ... 2 tygodnie temu kochałam się z chłopakiem podczas okresu (3 dzien miesiączki trwajacej ok.5 dni) . Robilismy to bez zabezpieczenia [wiem, idiotyzm :( ] ... 2 dni później zaczął troche boleć mnie brzuch ... boli do tej pory, ból jest prawie nieustający ale małoodczuwalny, w dolnych okolicach brzucha, czasem troche wyżej. Od 3ch dni bolą mnie piersi (prawa częściej i bardziej .. ) odczuwam takie..krótkotrwałe kłucia, mam wrażenie, że bolą mnie płuca .. czy jest możliwość, że zaszłam w ciąże? 3 dni temu robiłam równiez test ciązowy, wyszło że wszystko jest Ok i nie jestem w ciąży... Możliwe, że to strach przed niechcianą ciążą jest przyczyną tego wszystkiego? Prosze o odpowiedź... martwię się :(
Gość agusiaf31
Witaj, moim zdaniem bardziej wygląda to na stres z obawy przed niechcianą ciążą. Może dawać rozmaite objawy, w tym takie jak opisujesz. Ale oczywiście nigdy nic nie wiadomo, więc lepiej iść do ginekologa. Testy przy tak krótkim czasie nie dają często prawidłowych wyników, więc się nimi nie sugeruj. Większą pewność co do wyniku dają dopiero po upływie kilku tygodni. Pozdrawiam
Witaj. Według mnie nie jesteś w ciąży. Ciąża urojona też może dawać objawy. Sama przez to przeszłam. Jeśli nie chcemy akurat teraz dziecka, pojawia się lęk, a w stresie dodatkowo działa wyobraźnia. Dla spokoju test za 2tyg lub już za 10dni. Nie zamartwiaj się. Psychika może spłatać takiego figla. Np. ja miałam bardzo wyraźne mdłości, a nic mi nie zaszkodziło. Nie myśl o tym. Pozdrowionka . Za gęstymi chmurami świeci słońce....
Gość Naddia16
Witam raz jeszcze ... Jednak nie jest tak fajnie jak myslałam :( nadal bolą mnie piersi, brzuch boli mnie tak, jak zazwyczaj na miesiączke, a miesiączki zero .. Spoznia sie juz 3 dzien ;( Co mam zrobić? prosze o odpowiedź, strasznie mnie to nie pokoi ...
Gość kronika13

Napisz lepiej *czasę kobietą* wtedy będzie przynajmniej konsekwentnie. Nie wiesz, że prawidłowo powinno być *czasem kobietOM*? Skąd wymyśliłaś sobie to Ą na końcu, to nie ta forma, nie ten przypadek i liczba! Co z tego, że ty sobie słyszysz tam ą - źle słyszysz.

Gość anetaczarna304

Ja też ma poważny problem proszę o pomoc,kochałąm się pierwszy raz w trakcie miesiączki z moim facetem,czy mogę zajśc w ciążę? okres mam co 27-28 dni i trwa jeden dzień do dwóch dni,czekam na poradę

Gość Malinka13

Witaj ANETACZARNA304 :) Mam bardzo podobny problem. Mój cykl od ok pół roku trwa od 25 do 27 dni. Czas krwawienia to czasem 1,5 dnia do 3. Kochałam się ostatnio z moim facetem w drugim i trzecim - ostatnim dniu miesiączki. Czy jest możliwość, że jestem w ciąży? Dodam, że czekam na razie z testem bo chyba za wcześnie. Czy ktoś potrafi mi pomóc? :)

Gość aga7698787

Dziewczyny ! ja również kochałam się z chłopakiem w trakcie miesiączki bez zapezbieczenia.przed terminem kolejnej miesiączki codziennie rano podczas mycia zębów chciało mi się wymiotować, bylam strasznie senna,miałam ogromny apetyt na jedzenie z mca i zmiany nastrojów ze skrajności w skrajność.planowałam kupić sobie test,a następnie udać się na wizyte u ginekologa.Jednak trochę się wstrzymałam.myłam się w gorącej wodzie i brałam nospe, ponieważ działa rozkurczowo.I udało się ; ) dostałam okres,co prawda z kilkudniowym opóźnieniem.ogromnie bałam się,że jestem w ciąży,a stres potrafi rozregulować cykl.po tej sytuacji wiem,że lepiej kochac się z uzyciem prezerwatywy i przynajmniej można spac spokojnie.pozdrawiam ; ))

Boże dziewczyny, po co idziecie do łóżka z facetem jak nie wiecie jak działa wasz organizm?! Przeciętnie cykl trwa 28 dni tak? Dni NIEPŁODNE występuję przed okresem (ok 9 dni) jak i PO okresie (do 3 dni). Czyli PRZED jak i PO okresie są dni NIEPŁODNE, to również w TRAKCIE okresu są NIEPŁODNE. Jak ktoś nie wie, to dni NIEPŁODNE - to takie, kiedy NIE MOŻNA zajść w ciążę. Owszem występuję wyjątki kiedy ma się podwójną owulację, ale to nie wiem jak innym trzeba być. Co do owulacji, ma ona miejsce ok 14 dni przed rozpoczęciem cyklu. Owulacja nie jest długa sama w sobie, jednakże należy nałożyć margines błędu 2-3 dni przed nią jak i po niej, bo różnie przecież bywa. Stres, choroba, wszystko może opóźnić/przyspieszyć okres. Także wmawiacie sobie objawy ciążowe, w efekcie opóźniacie sobie okres. Przy normalnym cyklu 28-dniowym nie ma opcji zajść w ciąże podczas okresu. Chyba, że plemniki waszego faceta są super ekstra wytrzymałe i mogą przetrwać 7 dni w organizmie kobiety.

Gość poddenerwowana

Witam. Ja mam problem tego typu ,że rok temu odstawiłam tabletki które brałam 3 lata i powiedzmy okres jest coraz bardzie regularny teraz już od 3 miesięcy występuje w tym samym czasie. Kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia w miarę regularnie tzn stosunek przerywany. Od 4 dni spóźnia mi się okres i zastanawiam się czy mogę być w ciąży? Już kiedyś miałam podobnie ale też słyszałam ,że zajść w ciąże wcale nie jest tak łatwo. Pozdrawiam

Witaj.

Nospa pozbawia ciąży, bo przerywa skurcze. Wszyscy wiedzą, że pierwszy raz się nie zachodzi, a nawet jak to z 500plus też nie ma biedy. Tylko w takim przypadku trzeba się modlić o czworaczki bo 2tys na ulicy nie leży, a wózek, kaszki manny, wyprawki do szkoły i pieluchy też trzeba za coś kupić. Przed tą słodką obawą chroni test na dwa paski. Życzę uśmiechniętych bobasków.

Pozdrawiam

Z