Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gula w gardle i zaczerwieniona struna głosowa a zapalenie oskrzeli

Gość Anka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zaczelo sie u mnie od zapaleniu oskrzeli.Zaczelam brac antybiotyk Zinnat.Lek mnie chyba uczulil.Bo swedziala mnie skura po nim i czulam sie zle.Kiedy odstawilam lek zaczelo sie uczucie guli w gardle.Pewniej nocy nie moglam zlapach powietrza.Poszlam do lekarza rodzinnego troche mnie zbyl.Srwierdzil ze pluca czyste i tyle.Gule jak byla tak jest dalej i znow bylam u laryngologa popatrzyl mi w krtan i mialam cos strune glosowa zaczerwieniona.Od dwoch dni mam znow uczucie jak bym zjadla balon.I kluje mnie posrodku mostka zebrowego.Chce dodac ze mam nerwice od 3 lat.Jakis czas temu odstawilam leki.Juz sama nie wiem co mam myslec.Jestem podenerwowana mam dosc chodzenia po lekarzach.Jak myslicie to nerwica sobie o mnie przypomniala?czy isc na przeswietlenie pluc dla pewnosci?
Coś ci powiem czasem jest tak ze lek na niektóre osoby działa tak że leczy zapalenie oskrzeli a jako bonu dostajesz depresje albo nasila ci się nerwica mnie złapało coś takie po eurospalu juz moja 9 mce jak jestem w objęciach ciotki deprechy ps. to pewno jest gula hipochondryczna są takie fajne miętowe pastylki uspokające nie pamiętam nazwy idz do apteki zaku cos takiego ssij i może będzie lepiej
Witaj Anka. Piszesz , ze odstawiłas sama leki. A czy brałas udział w jakiejś terapii?Jeśli masz nerwice od trzech lat, to terapia byłaby jak najbardziej na miejscu. W)g niektórych specjalistów tzw.gula w gardle zdarza sie osobom, które generalnie mają problem z wyrażaniem tego co myśla, czuja, ukrywaja to w sobie, wypieraja.Poszukaj sobie jakiegos terapeuty i przejrzyj składzik swojej podświadomości, bo nerwica ma gdzies swoje korzenie. Poza tym doradzam Ci przyjrzyj sie fajnej stronie *cud niedziałania, czyli jak madrze odpoczywac*, gdyz sa tam fajne arrtykuły napisane przez psychologów, dotyczace chyba kazdej sfery zycia.Znam sie na dobrych informacjach, gdyz sama wiele lat zmagałam sie z moja nerwicą, więc jeśli jest taka dobra strona, od razu ja polecam Na moim watku *Lęk jest naszym przyjacielem* podaje różne sposoby oswajania naszych lęków i innych objawów nerwicowych..Pozdrawiam