Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak tchu, ucisk w klatce piersiowej i kołatanie serca

lidiamucha

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Prosze o pomoc.Mam 27 lat.Dzieje się coś ze mną nie tak.Od 2 miesiecy mam problemy z oddychaniem,brakuje mi powietrza.Takie cos jakby mi ściskało coś w gardle,blokowanie w klatce piersiowej.Jak brakuje mi powietrza to kaszlę.Mam kołotanie serca,szybkie bicie serca.Nieraz wezmę krople nasercowe to w tedy mi pomaga.Nie mogę spać,boję się o moje życie.Robiłam EKG i w normie,badania na tarczyce robiłam tez w normie.Mam też bóle w lewym boku,zaczyna się od lewej łopatki i promieniuje mi koło piersi i aż do żeber.Robiłam prześwietlenie lewej łopatki i lewego płuca i mam zapalenie stawu barkowego,jak narazie biorę od 2 dni leki. zobaczymy czy pomoże.Ale najbardziej się boję o to co mi dolega z tym moim brakiem powietrza i tn ścisk w gardle i w klatce piersiowej,Bardzo proszę o odpisanie.Ostatnio miałam tętno 98 uderzeń na minutę.Brdzo proszę o odpowiedzi na moje pytania.Czy ktos tez tak ma.Proszę o pomoc.Dziękuje.
Biorac tabletki robilam D-dimery i Fibrynogen(z krwi) potem w szpitalu zrobili mi USG Nóg(dopplera) ,scyntrygrafię płucną(takie dokladne przeswietlenie płuc),echo serca,ekg,tomokomputer. Teraz mialam robione badania genetyczne i wyszla wrodzona trombofilia,takze jak sie okazalo mialam duze predyspozycje juz od malego do zakrzepicy. Te problemy mam jakos od maja,od listopada lecze sie na zakrzepice. a jak Ty sie teraz czujesz?
Witaj ja mam podobne problemy.Chodze po lekarzach i kazdy mowi mi ze jestem zdrowa.Tez mam klopoty z oddychaniem. Nie jestem lekarzem nie moge powiedziec co ci jest.W moim przypadku to nerwica.Od nerwow mozna miec wszystko.Z tego co ty opisujesz to masz podobnie jak ja.Ja juz tez grom badan zrobilam.Pluca,zatoki.gardlo itp. Bylo tego mnowstwo .Mozesz miec poprostu jakas odmiane nerwicy.Moze wejdz i poczytaj na ten temat poprostu.Ludzie latami zyja z nerwica i nie zdaja sobie sprawy ze ja maja
Mam te same objawy duszności, brak złapania oddechu i ucisk na klatce piersiowe,kołatanie serca. Mam 27lat PODCZAS STRESUJACYCH SYTUACJI AZ MNIE ZATYKA I DLUGO NIE MOGE ZLAPAC TCHU,ZA CHWILE ZLAPIE, ALE POTEM JEST TO SAMO, ROBI SIE TO CORAZ NIEBEZPIECZNE TEJ NOCY MYSLALM ZE SIE UDUSZE, A TERAZ ODDYCHAM JAK RYBA I BOJE SIE ZE TO SERCE, gby nie wiem co juz robic biore lek od syna na astme,na długo to nie pomaga.. mialam robione ktg serca i niby wszystko wporzadku, a oddycham od klatki piersiowej, dalej powietrze mi nie schodzi jak niektorym az do brzycha... boje sie juz z tym zyc napewno w poniedz udam sie do lekarza ale czy cos mi pomoze..
Hej mam alergie na kakao i myślałam że stąd te kłopoty z oddychaniem. Od kilku dni mam uczucie ciężkości w klatce czasami dobrze mi się oddycha a czasami nie. To się dzieje przeważnie wieczorami poprostu jakbym miała zmiażdżoną klatkę boję się moja mama mówi że to z przemęczenia i w ogóle ale ja mam dopiero 18 lat i się martwie co to może być;(
Coś podobnego również mnie spotkało,powietrze chwytałem jak ryba,a nie mogłem złapać oddechu,ponadto zimny pot.Pomógł masaż wewnetrznej strony przedramienia,od łokcia do nadgarstka,tylko w dół.Gdzieś w połowie tej odległości znajduje się punkt nagłej pomocy,dotyczy to obu rąk.

Mam pytanie... Mianowicie tak jak Panie powyżej mam problemy z oddychaniem ale bez ucisku w klatce piersiowej lecz w plecach.Mam wrażenie że nosze kilogramy na plecach poza tym czuję się tak jak gdyby woda pojawiła się płucach. Do tego dochodzi też kaszel. Jestem już umówiona na badania wstępne ale mam obawy. Czy ktoś może mi powiedzieć jakiej choroby są to symptomy? Pozdrawiam serdecznie