Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w klatce piersiowej, zimne ręce i pajączki na nogach

Gość Milka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem w dość młodym wieku, bo mam tylko 16lat. Od pewnego czasu odczuwam dziwne kłucie po lewej stronie klatki piersiowej. Czasami jest ono lekkie, a czasami dość silne. Oprócz tego mam właściwie cały czas zimne ręce, dość często są one wręcz sine i na dłoniach pojawia się czerwona taka jakby siatka... Stopy także mam chłodne przez cały czas. Oprócz tego bardzo szybko się męczę. Na wf wystarczy, że przebiegnę kilometr a na twarzy jestem cała fioletowa i ledwo oddycham. Na rowerze przejadę 200m i już nie mogę złapać powietrza. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to może być sprawka słabej kondycji, ponieważ prowadzę raczej osiadły tryb życia, ale nie mniejszy niż moje koleżanki, a one nie mają czegoś takiego. Dodam jeszcze iż kilka razy na jakiś czas miewam mgłę przed oczami, kręci mi sie w głowie i boli mnie ona w tylnej częsci. Nie wiem czy te sprawy są powiązane, ale prosze o opinię co o tym myślicie.
zrób sobie badania krwi,morfologię z rozmazem,ASO,CRP,elektrolity,cukier.Ciśnienie mierz 2x dziennie przez kilka dni rano i po południu i zapisuj.Te zapiski i wyniki pokaz lekarzowi.Jak najszybciej.EKG też warto zrobić.Czy nie byłas chora np. na anginę? Może żle leczona angina wywołała takie skutki.Aby to wiedzieć - zrób te badania i do lekarza.Acha,jeszcze OB zrób.
Gość stracatella
Myślę że nie ma co się denerwować tylko trzeba zrobić echo serca. To podstawowe badanie które pomoże stwierdzić czy w ogóle serce może być przyczyną, a poza tym oczywiście badania podstawowe krwi które ew. wyklucza inne przyczyny. pozdrawiam