Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze serca przy szybkiej zmianie pozycji i w czasie seksu

Rekomendowane odpowiedzi

Na Holterze nic nie wyszło, jak to lekarz mówi nie ma czarno na białym, a ja czuje coś dziwnego chwilami, tak jakby bąbel powietrza przedzierał się w środku, albo taki uczucie buch buch buch w okolicy mostka, kojarzy mi się to z nagłym zawaleniem się czegoś, nie potrafię tego chyba dobrze opisać. Jak to odczuwacie ? Ja nawet nie wiem czy to jest to czy coś innego, będę powtarzać Holtera bo kardiolog chciałby namierzyć to coś. Biorę teraz betabloker na tachkardię, czy przy tym te skurcze dodatkowe są możliwe ? Ja najczęściej to mam przy dość szybkiej zmianie pozycji, np stoję i kucnę, schylę się, wsiadam do samochodu itp. no i hmmmm... podczas seksu, przez to odechciewa mi się wszystkiego już :(
Skurcze są możliwe przy beta blokerze choć może ich być mniej. Ich siła również może być mniejsza. To co odczuwasz raczej jest skurczami dodatkowymi ale tak jak powiedział Ci lekarz musi to być potwierdzone na zapisie EKG. To normalne że w ciągu doby mogło nie być żadnego skurczu dodatkowego. Trzeba by holtera powtórzyć.