Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kaszel i trzepotanie serca a wypadanie płatka zastawki i niedokrwienie serca

Gość dakina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, ! mam taki oto problem: od kilku dni męczą mnie napady kaszlu z jednoczesnym dziwnym uczuciem trzepotania serca, ( ale bardziej po środku klatki , niz z lewej strony) ale nie mam w tym czasie żadnych bólów, potów, lęków, czy tez innych dokuczliwych objawów. Takie napady dokuczają mi szczegolnie podczas siedzenia, czasem w czasie leżenia, ale rzadko w pozycji stojącej. Jesienią kardiolog stwierdzil niewielkie wypadanie platka zastawki, potem niedokrwienie serca, za chwile wahal sie nad koronorografia , a tak naprawde był mocno niezdecydowany co do diagnozy, przepisal Betaloc 50 .W tym roku chyba nie mam szans zeby dostac sie do niego ale nie żaluje , bo jedynie namieszal, nastraszyl i koniec.! Bardzo prosze o dorazna porade , czy ktos mial podobne objawy , czy mam sie niepokoic, szukam( prywatnie) dobrego kardiologa w Gdansku , bardziej intuicyjnie, bo nie mam kogo sie porzadzic.I w tej sprawie prosilabym o podpowiedz.
musze napisac o swoim wczorajczym wieczornym doswiadczeniu-kaszal i trzepotanie staly sie nie do zniesienia , atak za atakiem-juz się zbieralam żeby pojechac na dyzur, ale cos mnie tknęło żeby wziąc pół tabletki Metocardu,(mam koncowke z poprzedniego leczenia) i po 15 minutach wszystko ucichlo!!!! Mysle ze Betaloc jest przyczyna moich klopotow, w ulotce wyraznie napisano że zmienia prace serca, Juz wczesniej prosilam o zmiane Betalocu , na Metocard bo, zauważyłam,że Betaloc absolutnie nie znosi napadów duszności i kolatek a jesli juz sie pojawiaja to trwają mimo zażycia leku ok 2 godz.!!! Z zegrakiem w reku! Natomiast Metocard dziala niemal natychmiast. Betaloc jest do kitu, juz wiecej nie dam go sobie wcisnąć!!! I co z tego że zabezpiecza na dłużej, ale przed czym , sie pytam , skoro napady miewam jak zawsze , co z tego że jest nowej generacji, skoro nie dziala, a bezsenność , ktora dramatycznie sie nasiliła, skandaliczną cenę pomine....
rychu, dzeki, wlasnie w poniedzialek ide do kardiologa, ale wczoraj z kolei bylam z wynikami morfologii u internisty i okazalo sie że mam anemie a te zaburzenia rytmu prawdopodobnie mogly byc spowodowane przez anemię wlasnie. Tu chce tez podpowiedziec innym zmartwionym, że czasem niekoniecznie coś sie dzieje z samym serduszkiem, warto więć* obejrzeć * sobie krew, zwlaszcza kobiety. Gdy odebralam wyniki , ktore sa podobno fatalne , byłam w niezlym szoku , bo nie maiałam żadnych innych objawow anemii.Pzdr!