Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca po wisyłku fizycznym przy uginaniu płatka zastawki mitralnej

tekilla89

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do Was takie pytanko.. Bo juz zaczynam sobie coś wkręcać :/ Zdiagnozowano u mnie uginanie platka zastawki mitralnej, co objawialo sie szybkim biciem serca. Dostalam Beto ZK 25 i jest ok.. Ale jak sie zmecze to bije mi szybko serce.. Co prawda przechodzi zaraz ale sie tym denerwuje :/ Jeszcze dzisiaj sie naczytalam o jakis WPW i ablacjach i boje sie ze moge miec to WPW :( Tak wiem hipohondryczka ze mnie, ale wszystkie choroby sobie przypisuje. Jak myslicie to szybkie bicie serca jest normalne w moim wypadku?
Myślę że jakbyś miała WPW to na podstawie badań lekarz by Ci powiedział o tym WPW można rozpoznać na podstawie ekg to że masz uginanie się płatka nic poważnego nie jest, ja mam zespół wiotkości płatków i czsami odczuwam skurcze dodatkowe, czasami mam uczucie zamierania serca, różne dziwne skoki serca i jeszcze wiele innych ciekawych jazd i uwierz mi że jeszcze się nie zdarzyło abym się przewrócił, a sytuacje naprawdę były różne.
od tego sie nie umiera podobno tak ciagle mi mowia lekarze wazne zeby objawy nerwicowo-sercowe olewac (latwo powiedziec) to bedziesz zyla najnormalniej w swiecie. mnie sie nie udalo popadalem w nerwice a wypadajacy platek przypieczetowal moj los... mecze sie juz prawie 4 lata i nie wiem kiedy to sie skonczy...
wydaje mi się ,że powinnaś pic jakąś nalewkę ziołową na uspokojenie i to systematycznie przez długi czas ,jakiś nerwosol czy cos....Każdy człowiek jak się zmęczy ,to mu szybciej bije serce.Przy badaniu wysiłkowym---dokładnie badają w jakim czasie serce osiąga określoną ilość uderzeń oraz w jakim czasie powraca po wysiłku do stanu normalnego.Jeśli miałaś takie badanie,to napprawdę nie masz się czym martwić.Tylko spokój !!!!I zapisz się na jogę ,tai chi,czy na aerobic i ćwicz,świadomie odwracając uwagę od chorób.I przestań siedzieć w internecie i czytać o chorobach serca.Naczytasz się ,a potem dopasowujesz je do siebie.
Gość stracatella
W zasadzie sama sobie odpowiedziałaś: denerwujesz się, masz naturę hipochondryczną (jak wiekszość z nas tutaj), masz prolaps (nie barlow więc to lekka wada). Przy wątpliwościach nalezy wykonać test wysiłkowy - to powinno Cię uspokoić. Koszt nawet prywatnie nie duzy, a spokój ducha bezcenny... pozdrawiam