Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Krwawienie z przewodu pokarmowego a nadciśnienie tętnicze

Gość jasko79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Czy spotkał sie ktoś z Was z krwawnieniem z górnego odcina przewodu pokarmowego, tj. podczas pobudki w nocy uczucie smaku krwi w ustach, po spluciu ślina jest różowa. Biorę leki na nadciśnienie, miałem badanie gastroskopi i widoczne były małe ranki na przełyku. Gdzieś wyczytałem że mogą sie one tworzyć przy nagłych spadkach ciśnienia krwi. Miał ktoś podobny problem???
Czy nie dostałeś leków na te ranki?Ja brałam przez miesiąc controloc a później polprazol itp.na zagojenie takich właśnie ranek. Jeśli chodzi o krwawy smak w ustach to przeszłam taki incydent dwa lata temu ale połączony był z nawrotem nerwicy,też budził mnie smak krwi w ustach...Lekarze nie wiedzieli co to jest w końcu kolejnej już nocy chyba po miesiącu zauważyłam ,że ta krew wypływa z dziąseł, a szczególnie z pod tych zębów, które leczyłam kanałowo.Stomatolog przepisał mi płukankę witaminy i minerały i po niedługim czasie wszystko minęło, a pomyśleć,że kierowali mnie już na badanie bronchoskopię (badanie oskrzeli).Może masz podobny problem. Pozdrawiam.