ciacho824 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 NIedawno robilem rezonans magnetyczny kręgosłupa,odcinka piersiowego,wynik byl nastepujacy. *Obnizony w czasie T2 sygnal k.m Th11-Th12 jest wynikiem zmian degeneracyjnych.Tylne uwypuklenie krążka na tym poziomie bez ucisku struktur wewnatrzkanałowych.Zmiany zwyrodnieniowe w prawym stawie m-kręgowym Th11-Th12 uciskaja worek oponowy i przewezaja prawy otwor m-kręgowy. rzecz w tym ze bol jest od kilku lat i podczas pracy jest tak silnych ze bez lekow sie nie obejdzie,poza tym wieczorem dretwieja mi nogi,posladki,czesto boli mnie w klatce piersiowej,czasem odczuwam tez bole ramion,oraz odnosze wrazenie ze z oczami tez jest cos nie tak.Od trzech lat pracuje tylko dorywczo,jezdzadz za granice,bo niestety w kraju z takiej pracy rodziny bym nie utrzymał.A pytanie moje jest takie-czy w jakims stopniu utracilem zdolnasc do pracy?dodam tez ze specjalista neurolog skierował mnie na fizykoterapie,oraz kolejny rezonans odcinka szyjnego i stwierdzil ze jesli chodzi o prace fizyczna to powinienem znalesc lekka prace,lecz z moim wyksztalceniem-zawodowym,pracuje tylko fizycznie i ciezko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość stracatella Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Obawiam się że lekarz miał rację, jeśłi teraz nie zmienisz pracy na taką w której nie będziesz musiał dużo nosić to wkrótce moze się okazać że żadna praca nie będzie dla ciebie możliwa. Wszystko w twoich rękach. Jeśłi o siebie zadbasz - ćwiczania, basen, rehabilitacja i lekka praca będziesz pewnie zył długo i szczęśliwie :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość henio Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zaryzukuję i powiem,że kawę to Ty albo lubisz albo musisz pić.Nie znam się na rezonansie ale *brak krwi w watrobie* i *gorąca wżtroba* to określenia z medycyny chińskiej*,których symptomy są podobne do Twoich.Ich przyczyną wg tej tradycji mogą byc ostre gorące potrawy,przyprawy o tej jakości,kawa ,brak snu kub niedospanie.Wątroba jest magazynem i dystrybutorem krwi,gdy ma jej niedobór staje się gorąca czego efektem jest napięcie mięśni i związany z tym ból.Może to również być przyczyną niedowidzenia,pogorszenia się ostrości wzroku.Powoduje to też rozdrażnienie,gniew u *posiadacza takiej wątroby. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kiepska sprawa Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Mnie ostatnio kręgosłup o wiele mniej boli i także wiele rzadziej po zmianach w diecie.Być może to by coś pomogło.Większość potraw roślinnych a ze zwierzęcych tylko jajka i czasami coś z mleka.Poza tym sporo witaminy c.Radzę spróbować czegoś takiego.Poza tym stosowałem lewatywę z kawy od czasu do czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ciacho824 Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Dziekuje za udzielenie pomocy w tej kwestii,musze dodac,ze faktycznie kawe pije,ale z mlekiem wiec wydaje mi sie ze raczej goraca to nie jest,ale moze ma tez wplyw tez to iz nie mam śledziony?ale jedno wiem,prace faktycznie musze zmienic na lekka i postaram sie doksztalcic na tyle abym mogl to osiagnac,mam 34 lata wiec chyba za pozno to jeszcze nie jest.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość henio Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Dodam,że nie chodzi o temperaturę kawy,lecz jej gorący,rozgrzewający charakter.Rzekłbym,iż sposób jej wytwarzania powoduje,że jest nośnikiem gorąca.Wg wspomnianej filozofii śledziona tworzy lub bierze udział w tworzeniu wszelkich płynów w organizmie od lez aż do płynu rdzeniowo-mózgowego,w tym również i krew. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi