Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc.Mam 20 lat od miesiaca dziwnie sie czuje a mianowicie tak: Kladlem sie spac pewnego dnia o 4 rano i nagle zaczelo krecic mi sie w glowie a do tego taki nagly impuls jak bym sie czegos panicznie wystraszyl.Pol nocy zasnac nie mogel az w koncu przestalo i zasnolem.Moja pierwsza mysla bylo to ze bylem naprawde zmeczony a do tego duzo pale i mialem *siwo w pokoju* pomyslalem ze to niedotlenienie czy cos w tym stylu wiec olalem to. W odstepie 2 tygodni mialem drugi taki sam ataka tez przy zasypianiu ale tym razem duzo mocniejszy,czulem sie jak bym umieral po dluzszej chwili przestalo mi sie krecic w glowie ale trzaslem sie jak bym mial drgawki gdy to ustalo staralem sie zasnac ale to na nic bo dalej sie balem zamknac oczy i to dziwne uczucie raz mi bylo tak goraco ze prawie sie pocilem zas po chwili tak zmino ze sie trzaslem.Nastepnego dnia jadlem sniadanie i nagle mialem mdlosci jak bym mial nagle zwymiotowac.Caly czas dziwnie sie czuje jak bym mial goraczke ucisk glowy w okolicy szyji czasami szczypia mnie oczy. To by bylo na tyle dodam ze zaczelo sie to 2 tygodnie temu tuz po tym jak bylem chory 3 razy z rzedu na grype tzn 3 razy w ciagu 2 miesiecy... Dzisiaj bylem u lekarza zlecil mi on badania na nadczynnosc tarczycy,OB,Glukoza,Neurologa i otolaryngologa... A ja glupi po przeczytaniu tych recept zaczolem grzebac w internecie i naczytalem sie tych wszystkich nowotworow przysadki mozgowej i tarczycy Czy to moze byc nerwica?? POMOCY...
najlepiej poczekaj na wyniki badań i idż z nimi do lekarza.Zachowaj spokój i nie czytaj w internecie o chorobach,bo sie sam nakręcasz.Jak wyniki będą dobre,tzn.,że nerwica.Uświadom sobie,że nerwica daje wiele niepokojących objawów,które się jeszcze nasilają,gdy wzbudzają u pacjenta niepokój.Ten niepokój potęguje jeszcze te objawy.I sprawa się sama nakręca.Jeśli tego nie opanujesz,będzie coraz gorzej.Pij syrop ziołowy na uspokojenie zanim lekarz postawi jakąś diagnozę.I NIE CZYTAJ o chorobach w internecie!!!!!!Sam sobie tym szkodzisz.Dobrze byłoby,gdybyś zajął się jakąś aktywnością fizyczną,....gimnastyka ,joga,skakanka,rowerek treningowy,godzina szybkiego marszu na świeżym powietrzu,pływanie.Aby się zmęczyć.Nie pozostawaj sam ze swoimi myślami.Psycholog wskazany jak będzie to nerwic.a.
Okej dzieki za wskazówki.Tutaj zapomnialem dodac ze mam tez dziwne uczucie serca nie umiem to napisac czuje jak bym raz bilo wolno raz walilo jak oszalale. Mam tez pytanie dzisiaj sa 18 urodziny mojej dziewczyny i zastanawiam sie czy moge pic alkohol czy raczej lepiej zebym go nie pil a i dodam ze dzisiaj mialem robione bania na glukoze i wyszla 92mg/dl wiec chyba jest dobra.
Witaj Paweł. Co do pytania o wypicie alkoholu, przy Twoich objawach, moja rada jest NIE, gdyz zbyt wiele osób na tym i na innych forach pisało o negatywnej reakcji organizmu po wypiciu alkoholu. Objawy, o których piszesz moga wskazywac na nerwice, a wówczas pomocna jest psychoterapia, gdyz skraca czas wychodzenia z niej. Jesli chodzi o czytanie informacji dot.nerwicy , doradzam Ci czytanie o sposobach radzenia sobie z objawami lęku lub paniki , zakłóceń w pracy serca. Wejdź na strone :google-scholar-fajna-wyszukiwarka.html , gdyz sa tam naprawde dobre i w prosty sposób podane informacje dot.nerwicy i radzenia sobie z nia, a poza tym sa informacje podpowiadajace CO ZROBIĆ, zeby zmienić jakość swojego zycia.Te strone założył student psychologii i uważam ja za naprawde bardzo interesujaca ( szkoda, ze nie miałam dostępu do takich informacji, gdy zmagałam sie z moimi nerwicami) Jeśli chcesz, mozesz poczytac sobie na moim watku *Lęk jest naszym przyjacielem*, jak ja sobie poradziłam z moimi dolegliwosciami i jak postepowałam w obliczu lęków..Pozdrawiam.