Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie tętno, zawroty głowy i ucisk w klatce piersiowej

Gość Zaniepokojnona

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zaniepokojnona
w zeszłym roku zdarzyło mi sie że nie mogłam rano podnieśc sie z łóżka miałam straszne zawroty głowy, nie umiałam ustac na nogach, lekarka zrobila mi ekg cisnienie 130/80 puls 120 w stanie spoczynku, twierdziła ze mam nerwice (niekiedy mam drętwienie lewej reki). Nie dało mi to spokoju poszlam do innego lekarza, który skierowal mnie na ekg, + badania krwi. Okazało sie ze mam niedobór żelaza, oraz potasu, hormony tarczycy w normie. Obecnie żelazo mam w porządku, lecz nadal puls mam bardzo wysoki w stanie spoczynku( nie spada ponizej 85), nadal towarzyszą mi zawroty głowy, uderzenia gorąca, dziwne uczycie w klatce jakby momentalnie na kilka sekund cos mnie sciskalo w klatce, nie jest to bol, ale strasznie niepokjące uczycie, zawroty zdarzaja sie sporadycznie i trwaja chwile (jakby swiat mi uciekał). Nie mam już pomysłu z czym może to być związane, mam 23 lata jestem spokojna osobą. Macie jakiś pomysł? Wkrótce wybieram sie na holtera
witaj ...miałam takie same objawy .....tylko ciśnienie 140/85 a tętno 65-75 zaczęłam brać Aspargin / popijać wodą/ dawkowanie na opakowaniu , oraz dodatkowo piję 2 szklanki soku przecierowego z warzyw i owoców /ja piję sok JUSTFIT, kupuję go w Biedronce jest beż żadnych konserwantów i dodatku cukru/ po tygodniu wracam do normy mogę normalnie zasnąć i nie mam zachwiania równowagi, oraz zaliczam 0,5godz, spaceru przed snem. Dla mnie pomogło , nie mogę tego polecać na 100% ....ale to nic co by szkodziło zdrowiu.. jeszcze jedno ja mam już 60 lat. Pozdrawiam .........