Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zaburzenia widzenia po zażyciu środka psychoaktywnego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pewien problem i mam nadzieje że znajdę tutaj rozwiązanie. Jakiś czas temu dałem się namówić na spożycie pewnego środka PSYCHO-AKTYWNEGO. Chodzi o to że na 2 dzień po obudzeniu stwierdziłem że widzę inaczej...znaczy się jakby ciemniej....i kolory bardziej jaskrawo. Żarówki i inne sztuczne oświetlenie strasznie kłują mnie w oczy. Szczególnie doskwiera mi to wieczorami. Można by powiedzieć że to może KURZA ŚLEPOTA...ale za dnia też mam takie problemy szczególnie w słabiej oświetlonych pomieszczeniach. Inna sprawa że od ponad 5 lat pracuję tylko na nocki ( jestem barmanem ) więc może to też być jakieś przęmęczenie oczu. Ale tak jak pisałem zacząłem mieć obiawy dopiero po zażyciu owej UŻYWKI. Zgłosiłem się do okulisty na podstawowe badania....nie stwierdził on u mnie jakiejś poważniejszej wady wzroku. . Pan OKULISTA przepisał mi krople na oczy ( KERATOSTILL ) i tabletki z witaminą A ( KLARIN AKTIV). Łykam to już od prawie 3 tygodni ale żadnej poprawy nie widzę. Martwię się że od tego co łyknąłem mogłem jakoś wewnętrznie uszkodzić sobie oczy. Zastanawiam się nad USG OCZU....może coś u mnie wykryje. Ma ktoś może jakieś pomysły co jeszcze mógłbym zrobić lub co mi dolega ?? POZDRAWIAM
wydaje mi się,że to jest od zatrucia tym środkiem.Musisz brac przez długi czas zioła odtruwające wątrobę,gdzie gromadza się toksyny.Raphacholin z herbapolu jest dobry pzry uszkodzeniu wątroby przez substancje toksyczne i leki syntetyczne.Są tez ziołowe mieszanki w książce ks.Klimuszki ,,leki z bożej apteki**.Musisz zrobić badanie krwi w kier. uszkodzenia wątroby i Usg jamy brzusznej.Jeśli chodzi o oczy ,to myślę ,że musisz udać się do najbliższej kliniki okulistycznej.Tam mają precyzyjne urządzenia do badania tylnego odcinka oka,siatkówki itd.Zwykły okulista w przychodni ci nie pomoże .Najlepiej idz prywatnie do okulisty,najlepij adiunkta,który pracuje w klinice i on cię skieruje jeśli będzie potrzeba.Piszę o wątrobie,bo miałam znajomą osobę ,która straciła nagle wzrok i aby jej pomóc wiele czytałm na ten temat.Stan wątroby pozostaje w scisłym związku ze stanem narządu wzroku.Pamiętaj też o tym ,że nie możesz pic ani kropli alkoholu.Inny lek ziołowy na odtruwanie wątroby to syligran.
Zrobiłem sobie PRÓBY WĄTROBOWE i wszystko wyszło w normie. Zrobiłem sobie ogólne badania i też wszytsko wyszło ok...żadnych odchyleń...może poza licznymi szczawianami wapnia w moczu. No ale może kupię sobie te ziółka....raczej mi nie zaszkodzą. Dziękuję za podpowiedź....mam nadzieję że coś to pomoże.