Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej, omdlenia, wymioty i zaburzenia równowagi po operacji serca

Gość desperatka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość desperatka
Witam, mam problem. otoz moj narzeczony ma 25 lat, w poprzednim roku przeszedl operacje serca i niby wszystko powinno byc w porzadku, trzyma sie odpowiedniej diety itd. ale niestety miewa bole w klatce piersiowej, ktorym towarzysza omdlenia, wymioty, brak rownowagi i zawsze pojawia sie *smak krwi* w gardle (szczegolnie po wysilku fizycznym). on jest zalamany ze nie bedzie mogl grac w pilke wiecej.... Lekarze mowia ze nic mu nie jest, wszytskie badania sa w porzadku dlatego tez nie chce isc znowu do lekarza dopoki sam sie nie dowie co mu jest..... blagam o pomoc! czy ktos wie co to moze byc?
Gość desperatka
no fakt, przepraszam :) to byl dokladnie rentgen i skan wszytskich komor serca razem z jakas ciecza w srodku, i wyniki byly ze miesien serca jest wiekszy niz powinnien no i tym sie zajeli i niby wszystko powinno byc teraz w porzadku i kolejne wyniki, ktore byly 3 miesiace temu tez na to wskazywaly to raczej nie brzmi jak operacja (przynajmniej dla mnie, no ale on uwaza ze to byla)
Gość desperatka
nie, nie tomografi nie mial na pewno. przeczytalabym ale jest po francusku i dlatego tak sie placze bo on nie jest polakiem i rozmawiamy po angielsku juz od tylu lat. teraz na swieta przyjechalam do Polski no i troche dluzej chce zostac to chcialam jakiegos rozwiazania tutaj znalezc bo francuscy lekarze nie umieja nic znalezc.....
Kazdy ma prawo szukac pomocy jesli stan zdrowia go niepokoi.Powiem ci ze jasne ze moze miec wymioty i omdlenia.Ja tez tak mialam robili mi badania czy nie mam bialaczki.Omdlenia na tle nerwowym jasne ze wystepuja.Jednak zeby stwierdzic ze jest to na tle nerwowym trzeba wykluczyc inne choroby.Bardzo ciezko wyleczyc sie z nerwicy.jesli jestes chora bierzesz leki a psychike trzeba leczyc w inny sposob.Najwarzniejsze zeby chory uswiadomil sobie ze fizycznie jest zdrowy i jesli bedzie sie cos dzialo to napewno nie umrze i nic mu sie nie stanie.A moze przetlumacz sobie jego wypis lub wynik na kompie.Wtedy bedzie prosciej pomoc.Pozdrawiam.
Gość desperatka
naprawde bardzo Ci dziekuje. Poprosilam go i w koncu poszedl dzisiaj do lekarza, no ale za duzo to nie zmienilo, tyle ze bedzie mial kolejne badania za tydzine itd. ale powiedzialam mu o tym co mi poradzilas no i rzeczywiscie sie nad tym zaczal zastanawiac i jesli wyniki beda w porzadku to pojdzie to psychologa :) troche mnie to uspokoilo, tym bardziej ze i jemu poprawil sie humor. dziekuje Ci bardzo. Pozdrowienia :)
Gość Kiepska sprawa
Proponuje sprawdzić czy nie ma zatruć albo niedoborów.Ze względu na to że kompletna analiza jest arcydroga proponuję najpierw sprawdzić skład żywności oraz badać powietrze.Piszę o powietrzu bo znalazłem coś takiego a wygląda to podejrzanie: http://www.youtube.com/watch?v=ZLNmjUoQymg .Dlatego nawet jeżlei to nie jest przyczyna sa podstawy podejrzewać zatrucie.
Gość Kiepska sprawa
*anetas, 2010-01-09 21:53:55 Kiepska sprawa juz myslalam ze tych twoich glupot nie bedziemy musieli czytac.Mialam nadzieje ze wyniosles sie z tego forum.* Nie widzę zadnych dowodów.A jest czym się truć nawet jak się nie chce.W każdym razie te objawy są typowe dla wielu zatruć.W żadną nerwicę ne wierzę.Gdzieś pisałi że większość tzw. nerwic to jest zatrucie.
Jeśli to prawda ,że prof. Sadowski operuje wszystko i to bez względu na wiek pacjenta , to spróbuję się do niego dostać, tylko pewnie długa kolejka, a ja mam już mało czasu (63 lata).Mój problem to guzior - (jak określiła lekarka w Krakowie) przyrośnięty do komory serca.Guz rośnie , powoduje duży dyskomfort życia , chyba też jest przyczyną migotania , a nikt nie chce go usunąć.Czy ja już jestem na taki zabieg za stara ?Jeśli ktoś borykał się lub boryka z takim problemem , to proszę napiszcie, nie mogę znależć nikogo z kim mogłabym podzielić się moim problemem, a że guz powoduje migotanie , to wymyśliłam sama. Pozdrawiam
Zdrowa masz racje chyba wypuscili kiepska sprawe na przepustke.Odkad zaczeła ta KS pojawiac sie na forum to wiecznie o tych zatruciach-ach zapomnialabym ze jeszcze magnez na kilogramy kupuje-chyba ten co metal przyciaga a jak wiadomo metale sa ciezkie wiec moze od tego kiepska sprawa sie zatrula :-) albo je magnez ten z lodowki ciekawe czy razem z plastikiem :-) pozdrawiam.