Gość Jola Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Witam ! Moja mam dostała skierowanie na angioplastyke PTW nie wiem co to znaczy? lekarz tak mówił językiem lekarskim ze nie bardzo wiem o co chodzi. Jeśli ktoś miała cos podobnego lub wie cos na ten temat to proszę o jakiekolwiek informacje i czy jest to niebezpieczne? z góry dziekuje!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość luxus Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Myśle że chodzi tutaj o angioplastykę prawej tętnicy wieńcowej, jeżeli mama cierpi na chorobę wieńcową i ma bóle zamostkowe to nawet na pewno. Najlepiej poczytaj coś na temat koronarografii tam wszystkiego sie dowiesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość henia Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 U mnie w czasie koronarografii wykonano anglioplastykę pierwotną PTW czyli wstawiono mi 2 stenty, aby udrożnić tętnice sercowe, czyli uchrinić przed zawałem Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi