Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności, ból w klatce piersiowej, kołatanie serca i wysokie tętno

Gość NoName_1992

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich!u mnie zaczęło się kiedy miałam 15 lat,duszności i podwyszony puls serca,bywało tak że miałam 130 uderzeń serca na minute wtedy ciało chodzi równo z rytmem serca-trzymało mnie to z godzinkę i samo przechodziło,lekceważyłam to bo myślałam że to przez tarczyce bo wykryli mi w podstawówce,ale kiedy miałam tak koło 11 lat zaczęły się pierwsze kłócia serca tak zwane nerwo bóle,miałam tak silne że nie mogłam się ruszać gwałtownie i oddychać głęboko-to było straszne,jak miałam lat 19 przeszło mi wszystko nic nie odczuwałam ,mając natomiast lat 23 znów złapało mnie serducho-szybki puls-raz na miesiąc mnie łapało ,trwało różnie od godziny do czterech-lekceważyłam to wszystko.......ale kiedy miałam 26 lat a było to rok temu złapało mnie w tygodniu ze cztery razy,do tego doszło kłócie w klatce piersiowej,nie mogłam złapać oddechu,oddawałam lużne stolce-pięć razy w ciągu godziny i ostre bóle żoładka,myślałm że to grypa żołakowa,ale za często mnie się to zdarzało,chudłam w ciągu tygodnia 5 kg,i znów dostałam ostry ból żoładka więc poszłam do lekarza a ten dał mi skierowanie na badania i gastroskopie żoładka,okazało się że wszystko okej,żoładek śliczny różowy żadnych ognisk zapalnych ,żadnych wrzodów,badania krwi w porządku,tarczyca w porządku,a ja nadal chudłam i odechciewało mi się żyć,dostawałam szybki puls serca,więc jak mnie łapało jechałam na pogotowie a tam mi przechodziło,po miesiącu znalazłam się w szpitalu z mocnym odwodnieniem i z zapaleniem jelit,okazało się że mam zespół jelita drażliwego na tle nerwowym i tam ordynator powiedział mi żebym poszłą do psychiatry i tak też zrobiłam,dostałam coaxil i xanax i biore już rok i w ciągu tego roku złapało mnie dwa razy-naprawde czuje się lepiej,nie mam takich ataków serca i bóli żołądka