Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nasilający się ból w klatce piersiowej na tle nerwowym

majorka3

Rekomendowane odpowiedzi

Od tygodnia boli mnie po lewej stronie tak jakby od serca dokładnie boli mnie nad piersia.robiłam wczoraj ekg stwierdzono ze jest dobre,lekarz rodzinny powiedział mi ze jest to nerwoból i zalecił leki przeciwbólowe lecz niestety ból sie nasila dzis już nie moge wprost wytrzymać,czy ktos miał takie dolegliwości ,czy to napewno nerwoból,odpiszcie prosze ...

Witam....tez tak mam od roku sie mecze nie ma dnia zeby mnie klatka piersiowa nie bolała,mam bole uciskowe.pieczace,i dławiace...mam serdecznie dosc coraz częściej jestem na pogotowiu z tachykardia do 184derzen na minute,fatalnie sie czuje:(miałam robione echo serca i jest ok miałam robiony zabieg ablacji,ale nie wykryto arytmi mam dodatkowe uderzenia,kołataniaserce i mowia mi ze to na tle nerwowym ,,,boje sie tego bardzo bo wieczorami mi sie to nasila wspomne ze mam 32 loata i 5dzieci,,,,biore bisocard.pije magnez,proplanolum,lub hydroyzyne..czyma ktos podobne obiawy?

Gość biedro29

Hej ja tak mam już od około 2 lat, nie ma dnia żebym nie miała bólu w klatce piersiowej. boli mnie prawa ręka. mam ciągłe uczucia spięcia, wzdrygam przy każdym dzwonku do drzwi czy tel.ogólnie bardzo łatwo mnie przestraszyć. to na chyba nerwica bo ekg w normie.nie wiem skąd się to przyplątało ale nie da się już tym funkcjonować.mam wrażenie że każdego dnia jest coraz gorzej.mam 29 lat.

A poczytaj o magnezie na wikipedii. Jeśli uznasz, że możesz mieć niedobór w organizmie, w sensie zbyt małe zapasy zgromadzone w komórkach ciała, zacznij suplementację. Tylko nie jedną tabletkę dziennie. Aby odbudować zapasy potrzeba więcej - 2-3, niektórzy łykają i więcej ale nie przez długi czas. Podobno z magnezem nie da się przesadzić jeśli ktoś jest młody i ma zdrowe nerki. Ale jednak do wszystkiego trzeba podchodzić z umiarem. Dzienne zapotrzebowanie człowieka określa się na poziomie 300-400 mg. W szpitalach ładują kroplówki gdzie jest i 600 mg. Jeśli się wzdrygasz, jak to określasz, to pewnie masz podwyższony poziom aktywności układu nerwowego. Magnez to uspokoi. Pierwsze efekty winny być widoczne po tygodniu, ale całkowita poprawa to miesiąc do trzech.

Ja mam bóle w klatce dwa lata miałam robione badania wyszły ok jeden lekarz mówi że to nerwobóle drugi że to nerwica trzeci że to od kręgosłupa ja się morduje dwa lata i tak jest codziennie poświęćcie proszę co to może być raz mie boli zjednej strony póżniej przechodzi gdzie indziej póżniej piękno plecy tak jest dwa lata pomóżcie