Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Miałem skoki ciśnienia 230/130 nawet do takich wartosci byłem chyba u 5 intenistów u 4 kardiologów i lecze sie na nadcisnienie. Tylko że ja mam objawy nerwicowe (napady leku niepokoju otępienie wszystkie objawy psychiczne praktycznie zero objawów fizycznych) skoki ciśnienia napewno tez pod wpływem strachu występują. Zaden lekarz nie stwierdził nerwicy. Dopiero ostatni wpadł na to by dac mi leki uspokojające na noc. Teraz kwestia czy ja mam brac leki na cisnienie i gdzie powinienem udać się ze swoimi objawami. Jak to leczyć? Pozdrawiam wszystkich którzy mają problem ze zdrówkiem:)
u mnie bylo podobnie, mowisz im ze masz skoki i podwyzszone cisnienie i na dzien dobry daja ci leki zamist sparwdzic czy czlowiek nie jest po prostu nerwowy i trzeba go najpierw wyciszyc zamiast truc lekami na nadcisnienie. ja zmienilam diete, zaczelam o siebie dbac, wyciszylam sie i nadcisnienie przeszlo jak reka odjal.....nadal zdarzaja sie skoki ale one zdarzaja sie wszytkim!!!!!
tylko spokój.Codziennie gimnastyka.Zapisz się na aerobic,jogę albo na cos,co lubisz.Może to ciśnienie tylko z nerwów.I pomogą leki uspokajające.Dieta obniżająca ciśnienie.Dużo ruchu.Jakieś hobby,coś przyjemnego-kurs tańnca czy coś ....Pić ciepłą herbatę ze skrzypu,która wypłukuje sól z organizmu obniżając tym samym ciśnienie.I jemiołę,która obniża ciśnienie.Zbadać cholesterol.Poczytać o przyczynach nadciśnienia.
Gość sabina2323
Ja polecam codzienny jooging(wiedomo,że na początku,ędą to krutkie trasy),a przy joogingu ćwiczenia,przy okazji poprawia sie humor,Ja akurat mam dobrze,bo mam blisko las,a czasami ćwicze dodatkowo fitnes w domu,ściągnełam sobie filmik
kurde to nerwica...nie wiem skąd sie wzieła:( ale na bank cisnienie mam wyregulowane ale mam inne objawy: drażliwość brak nastroju czasami niepokój uczucie zimna drgawki i parcie na mocz po tym. Rzuciłem palenie miesiąc temu. Chyba mam poszarpane nerwy i organizm nie wyrabia. Dlaczego tak wielu lekarzy mi tego nie stwierdziło a mówiłem o tych wszystkich objawach o panice leku drżeniu itp:( Pozdrawiam wszystkich chorujących.
Nie wydaje mi sie by to były az tak silne objawy od rzucenia palenia, ale napewno potęgują mój stan. Serce mi sie uspokoiło ale inne objawy zostały. Najbardziej dokuczliwe to niepokój czasami lekki lęk, stres, mocne napiecie mieśni aż nogi bolą od spięcia, duża drażliwość (nawet na hałas, wyczulony jestem na dźwięk). Pije zioła różnego rodzaju łykam potas witamine b magnez a wieczorem biore 1 tabletke pramolanu. Dodatkowo leki na ciśnienie które się unormowało w miarę. Ale żaden z lekarzy nie okręślił że to nerwica byłem dziś u neurologa przebadał mnie wysłuchał i kazał stosować sie do zaleceń kardiologa czyli leki na ciśnienie plus promolan na wieczór. Co o tym sądzicie i skąd brak konkretnej diagnozy moich dolegliwości??

Witam .ja mam nerwice lękowo depresyjną i to jest okropna choroba. charakteryzuje się silnym biciem serca, zmianą nastroju.bralam leki od psych..czułam sie fatalnie ..rzuciłam teraz piję jemiołę ,narazie nie widze efektów-ponoć trzeba ją pić długo 3 lata. jest dobra nan ciśnienie i rozszerza naczynka.daje chęc do pracy....czytam książkę marii treben **Zioła Z Bożego Ogrodu ** i Apteka Pana Boga ciekawe ksiązki polecam.jeżeli ktoś ma podobną chorobę prosze napisać,pozdrawiam