Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nierównomierne bicie i skurcze serca

Gość Pomidor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 20 lat, nie pale, nie wciągam, popijam od czasu do czasu, ale bez przesady, prowadze zdrowy tryb zycia, dobrze sie odzywiam, od niedawna biegam po kilka km prawie codziennie. Na forum wszedłem przypadkiem ale moze uzyskam satysfakcjonującą mnie odpowiedź. Aha, jestem oazą spokoju, bardzo rzadko czymkolwiek sie denerwuje i ciezko wyprowadzic mnie z równowagi. Od niepamiętamkiedy (napewno wiecej niz 6 lat), zdaza mi sie ze serce zaczyna losowo bardzo mocno bić, a caly organizm skupia sie jakby tylko na tych uderzeniach, nie wiem jak to fachowo okreslic. Czuje fizycznie w okolicach serca skurcze (nie jest to moze nieprzyjemne ale jednak w pewny sposob niepokojące), a na powierzchni klatki piersiowej mozna zaobserwowac wyrazne *bicie*. Poza tymi uderzeniami nie widze żadnych innych efektów, chociaz mozliwe ze wszystko na moment zwalnia, troche abstrakcyjne uczucie. Wydaje mi sie ze nie jest to bezpośrednio powiązane z wysiłkiem fizycznym (np leze sobie godzine slucham muzyki, i w pewnym momencie te kilka wolnych uderzeń)