Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bardzo mocne bicie serca i unoszenie klatki piersiowej

Gość dadzia

Rekomendowane odpowiedzi

prosze o pomoc! od dłuższego czasu mam dziwne ataki serce bije jak oszalałe a ciało pulsuje w jego rytmie dziwne uderzenia do głowy jakby coś na nią napierało po całym ataku nie czuje dobrze rąk i stóp w trakcie brakuje mi powietrza w głowie się kręci i jakby zanikał wzrok czy ktoś może mi powiedzieć co to jest czy to nerwica czy coś więcej proszę o odpowiedz Mam dopiero 30 lat nie chce tak zyć
Ehhh.. Ja mam podobnie, najgorzej jest jak mi sie to na lekcjach w szkole objawia (apropo mam dopiero 14 lat. ;( ) ...czuje sie tak nagle lekko i właśnie tak jak Ty nie czuje rąk, chcoiaz moge je podnieść.. robi mi się baaardzo dziwnie i coś mnie ogłusza.. boje się nastepnego takiego ataku.. nie wiem co to jest.. i co powoduje coś takiego... ;(
Witaj dadzia. Objawy, które opisałaś moga wskazywac na nerwice.Skontaktuj sie jednak z lekarzem, w celu postawienia prawidłowej diagnozy, a ponadto moze Ci zapisać jakies leki uspokajające. Ponadto poszukaj sobie jakiegos terapeuty, gdyz nerwice często wywołuja stłumione , wyparte konflikty emocjonalne, jakies zaszłości z dzieciństwa itd. Równiez podpowiadam Ci przeczytanie historii człowieka, który wyszedł z nerwicy lękowej http://moja-nerwica.republika.pl/ , gdyz zawarte sa w nich informacje odnoszace sie do takich objawów jakie masz Ty.Zwróć szczegolnie uwage na fragmenty z ksiązki dr WEEKES, która sama miała nerwice i sa w nich cenne informacje. Ponadto zapraszam Cie na mój watek *Lęk jest naszym przyjacielem*, na którym moze znajdziesz informacje, ktore pomogą Ci zrozumiec, co naprawde sie z Toba dzieje i jak sobie z tym poradzic. Pozdrawiam Cie i WSZYSTKICH I ŻYCZĘ WAM ŻEBY TEN NOWY ROK PRZYNIÓSŁ W WASZE ŻYCIE ZDROWIE I RADOŚĆ.

To oczywiście mogą być objawy nerwicy ale ZANIM zaczniesz się na nią leczyć musisz wykluczyć zaburzenia organiczne: poziom żelaza etc. Myślę, że trop robaków jest zupełnie sensowny-one wydalają toksyny, które mogą powodować różne niespecyficzne objawy często bardzo dolegliwe. Pozdrawiam!