Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skurcze dodatkowe i szarpnięcia serca, wysokie tętno

Gość wuwu

Rekomendowane odpowiedzi

W wątku *skurczed dodatkowe* - tym na mega dużo wpisów, na stronie 174, 175 piszesz ciekawe rzeczy, chciałabym porozmawiać skurcze mam od niedawna ale za to dużo, pisałam już o tym, żaden lekarz oprócz leków nie powiedział mi jak sobie z nimi radzić a Ty masz sporą wiedzę Np. zdziwiłam się mocno, że przy pulsie 60 i bigeminii jest bradykardia??? Czy to znaczy, że puls mam 30 na minutę tylko? Fakt, że jak mam szybki puls, to skurczy nie czuję a jak zwalnia, to wskakują ale z kolei mój puls z rana skacze minimum do 150, wiec staram się go obniżać, jak obniżę, to skurcze.. a złotego środka brak wrrr I piszesz, żeby sobie ulżyć, trzeba się ruszać, żeby zwiększyć przepływ krwi, ja piję wino ale nie wiem czy to dobry pomysł?? Mam skurcze komorowe. Leki powinny już chyba działać = minęły 3 tygodnie odkąd zaczęłam brać pierwsze w życiu blokery, miałam dziś wiele stresu i czuję i nie mogę zgubić tych dodatkowych szarpnięć, szarpie mnie już 3 godzinę non stop :( Szukam wszędzie naturalnych metod na przerwanie skurczy ale nie znajduję. I nie wiem kurde w którym miejscu i jak szyję masować, żeby się wyrównało??
aaaaaaaaaaa MAM jeszcze naprawdę WAŻNE pytanie, a właściwie 2 :) konkretnie, do wszystkich którzy rozmawiali na ten temat z lekarzem: - czy skurcze dodatkowe komorowe moga być wynikiem nieradzenia sobie ze stresem? (pytam, bo tak mi lekarz zasugerował, natomiast to jest podobno specyfika s. nadkomorowych) i ważniejsze: - czy wychudzenie może być przyczyną skurczy dodatkowych??? pytam, bo przez ostatnie 2 lata schudłam, ostatnie 8 miesięcy wyglądałam jak klasyczna anoreksja i jakoś to mi się wiąże z tym wystąpieniem skurczy ale nie wiem, lekarzem nei jestem, a zapytać zapomniałam, chociaż każdy się pytał czy nei choruję na anoreksję nawet jeden w szpitalu *obcy lekarz* zapytał mnie w windzie czy czasem nie jestem anorektyczką, zajebiście, no nie jestem, a może jestem, nie wiem ale walczę z *chudością*, jednak stres i różne inne czynniki sprawiły, że przy 173 ważę 47kg.
skurcze dodotakwoe każde moga być wynikeim stresu- nie wiem skad Ci się wzieło,że tylko nadkomorowe? to że przy pulsie 60 masz bigeminię to znaczyże co drugie uderzenie to skurcz dodatkowey, ale serce uderza Ci z prędkością 60 uderzeń na minutę i wiesz ie cyztaj już tego forum najlepiej.....bo zgupiejesz widze,ze zac zynasz analizować wystzsko tak jak ja na poczatku, a to mi wyszlo tylko na moją zgubę:(
Witam, Jedynie co moge Ci polecić z własnego doświadczenia to branie omega 3,tran, witaminy, magnez, potas, oliwa z oliwek, i co wazne ograniczyc bardzo cukry i kawe!!! wiadomo ze bez cukru ciezko przeżyć ale jadnak sie da powili ograniczając
~ Anula dzięki :) masz zupelną rację, z tym że analizuję ale tak mało wiem w temacie, który mnie dotyczy, boję się i dodatkowo strasznie mi to utrudnia życie. Zdaję sobie sprawę, że wszyscy tak mają :) ~nowy, dzięki, magnez biorę, jutro idę na morfologię, może wyjdą jakieś zaburzenia elektrolitów, a jeśli nie, to jeszcze więcej soku pomidorowego iż dotychczas, z cukrami specjalnie nie przesadzam, nie lubię słodyczy ale dzięki za radę :)