Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kaszel i zapalenie górnych dróg oddechowych przy paleniu papierosów

Gość WciążTenSam

Rekomendowane odpowiedzi

Gość WciążTenSam
Witam. Ostatnio Mnie coś bardzo niepokoi. Kaszle już od miesiąca , najpierw coś z zatokami , potem zapalenie górnych dróg oddechowych. Lecz kaszel nadal jest , jestem nałogowym palaczem , nie oczekuje postów *przestań palić* tylko oczekuję pomocy bo ja już się wykańczam. Mam katar , zatkany nos. Ostatnio bóle brzucha straaaszne , wymioty itd. Flegmy w gardle mam czasami tyle że uniemożliwia mi to normalne oddychanie , charczy. W nocy przyuważyłem że w pozycji leżącej mam świszczący oddech , ale gdy wrócę do pozycji pionowej , wszystko jest w porządku. Cóż to może byyć ... Ludzie ratujcie proszę , zgłaszać się z tym do szpitala rano czy co robić? Proszę doradźcie...
Witaj. Mój maż miał takie same objawy.Poszedł do lekarza, dostał skierowanie na prześwietlenie klatki piersiowej ( zw wzgledu na utrzymujacy się wciąż kaszel(, ale zdjecie nic nie wykazało. Dostał antybiotyki na stan zapalny gardła no i rade, której z góry nie chcesz * zeby ograniczył chociazby palenie*.Masz do wyboru czuc sie tak jak dotad, lub wybrac sie do lekarza, porobic konieczne badania i zastosowac sie do jego rady.A jesli nadal bedziesz sie czul tak jak teraz, to moze rzuc palenie.Ja paliłam 15 lat i nie palę już 24 , wiec mozna. Pozdrawiam.

Jeśli ma z inhalacji korzystać cała rodzina to polecam aparat Alergia Stop. Dla dzieci, dla dorosłych, do zwykłej infekcji jak też do alergii i bardziej skomplikowanych schorzeń. Kompleksowe urządzenie, można stosować do pracy ciągłej. Całość jest polskiej firmy Sanity, mam na to 2 lata gwarancji.

Ja tylko żałuję, że tak późno się na inhalację zdecydowałam. Efekty są dużo szybsze i najlepiej to widzę jak mi dzieci chorują. Młodego ciągle jakieś infekcje męczą, a teraz przynajmniej można szybko i skutecznie reagować. Inhalator mamy polskiej firmy Pro Sanity. Daje radę, pracuje szybko i też przy okazji jakiegoś większego hałasu nie generuje.

Gość magdalena77

Jest za niewygórowane pieniądze do kupienia inhalator Baby Sanity. Sam nad tym się zastanawiam bo jako jeden z nielicznych jest do stosowania przez bobasy od 1 miesiąca życia, a właśnie dla synka takiego sprzętu poszukujemy od jakiegoś czasu. Może ktoś ma jakieś większe doświadczenia z tym aparatem? Jak wydajność wygląda tutaj?

Gość magdasobolewska

Wzięłam niedawno inhalator Simple Sanity. Gwarancję mi dali na 3 lata, do tego w zestawie wszystkie potrzebne części. Pracuje sprawnie, nie marnuje leku, aerozol się dobrze wchłania, czuję dużą poprawę zwłaszcza podczas przeziębień. Można ten sprzęt używać przy poważniejszych stanach zapalnych w tym też przy dolnych drogach oddechowych. Co jeszcze mogę powiedzieć...na pewno lekki i poręczny, to też mi się bardzo w tym modelu podoba, że nie waży pół tony.