Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem dziewczyną, mającą 16 lat. Dokladnie tydzień temu, zlapał mnie skurcz u lewej stopy środkowego palca nie chciał puścić, po czym zrobiło mi się gorąco raz zimno,serce zaczęlo być szybciej. Po chwili stracilam przytomność.. Gdy się cudem ocknełam, ujrzalam bialą twarz i sine wargi :( W drodze samochodem nastąpiły wymioty a w domu biegunka... Dziś zaś, w szkole na lekcji, wyszły mi zyły na rękach po czym serce me zaczeło bic coraz szybciej i nastał gorący impuls wewnątrz ciała.. nie wiedzialam co sie ze mną dzieje... naszczescie nie straciłam przytomnosci :( do konca tego dnia czuje dziwne uczucie w sercu, i boje sie ze zdarzy sie coraz to gorsza sytuacja z tym związana. Dodam jeszcze ze nie jestem anemiczną dziewczyną, ani nie cierpię na inne typu choroby. Bardzo prosze o pomoc, co mi moze dolegac??
Gość kris240@onet.eu
Choroby przebyte w przeszłości od małego lerzałem w szpitalu na zaplenie oskrzeli I bule głowy. Leżałem bardzo często w szpitalu na bule żołąka, ista zażywanych leków Jeżdzę prywatnie do lekarza Homeopaty i zarzywam krople homeopatyczne zero antybiotyków. OBIAWY! Od zeszłego roku od grudnia czyli już rok temu zaczołem się czuć Bardzo słabo. Zaczołem być blady,Brak apetytu,Senny,i w czasie 4 miesiecy (do końca marca) schudłem niecałe 10 kg przy czym zjadałem 2 razy więcej niż zawsze. Zaczeły się poważne bule i kucie serca. które męczą mnie do dziś,bule kości,mięśni,,,itp Do dsiś przez ten rok schudłem 16 kg I nadal oidę z wagą w dół.Nie wiem do kogo mam się zgłosić i co robić.Bardzo proszę o jaką kolwiek Pomoc. Mój meil : kris240@onet.eu
Witaj Kris. Co najmniej kilka objawów, które podałeś mogłoby wskazywać na apatie, stan depresyjny, nerwicę.Jeżeli robisz sobie badania, ktore wslazuja, ze nic Ci medycznie nie jest, a źle sie czujesz, moze to wskazywac na problemy nerwicowe, depresyjne.Moze warto byłoby sie skontaktowac z psychologiem i porozmawiac o swoim zyciu emocjonalnym, bo własnie emocje maja ogromny wpływ na nasze zdrowie, na samopoczucie, na to jak przezywamy swoje życie.Czasem spojrzenie od innej strony na nasze * ogromne wydawałoby sie problemy zdrowotne lub inne* , moze sprowadzic je do właściwych rozmiarów.Wiem sporo o takich sprawach, gdyz przez lata zmagałam sie z nerwicą i z trudnymi problemami zyciowymi ( rak, przemoc w rodzinie itd), a dzis jestem osoba ABSOLUTNIE SZCZESLIWĄ.Ale zeby tak sie pocuc musiałam posprzatac swoja głowę ze wszystkich smieci, które w niej nasiałam, uporzadkowac moje relacje i emocje, a to wymagało czasu, wiedzy i psychoterapii ( brałam udział w grupowej) oraz pomogła mi medytacja.Moze gdzy przyjrzysz sie swojemu zyciu z pomoca psychologa, bedziesz wiedział, co trzeba zmienic( zakładajac, ze sprawdziłeś od strony medycznej, czy nic Ci nie jest).Mozesz poczytac w internecie na stronie siśle medycznej, jakie są objawy nerwicy czy depresji,po to, zebys sie dowiedział, czy te Twoje mieszcza sie na tej liscie )zakładając, ze sobie potem nie wmówisz wszystkich, których nie mam obecnie, bo wiele osób ma z tym problem.Pozdrawiam.
Gość basiek7575

Hej Kris, dużo czasu minęło, jak Twoje zdrowie? nie daj sobie wmówić nerwicy takie nagłe pogorszenie stanu zdrowia z chudnięciem, to albo tarczyca albo lamblie lub inne pasożyty. Bladość i chudnięcie pomimo jedzenia to typowe dla lambli, typowe jest to, ze pojawia się to nagle, tzn.gdy lamblie namnożą się i zaczynają *objadać* organizm. Moim zdaniem 90% chorób to pasożyty, których laboratoria nie wykrywają, bo nie chce im się wykonać porządnie badania lub są niedouczeni. Kilkanaście lat temu wykryto bez problemu lamblie, ale jak za parę lat miałam inny gatunek lambli to juz był problem i pomimo wielokrotnych bada n nie wykryli, dopiero sonda. Warto przeleczyć pasożyty jeśli nie wiemy od czego nagle się źle czujemy i chudniemy. Pozdrawiam