Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Plamka w oku a gruczolak przysadki mózgowej i stwardnienie rozsiane przy nerwicy lękowej

krystek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie mam na imie Żaneta mam 25lat trojke dzieci corke 7lat ,synka 5lat,corke 1.5roczku .Choruje na nerwice lekowa od 6 lat i meczy mnie to bo praktycznie jestem sama z tym problemem szukalam wiele pomocy ale wiekszosc ludzi i odmawialo naj gorsze jest to ze nawet ksiadz ,psycholog mi odmawial ze nie beda ze mna rozmawiac ze maja dosyc takich problemow. Wiecie od jakiegos czasu zauwazylam plamke na lewym oku na poczatku sie nie pszejmowalam bo myslalam ze to od tego ze od 3 lat te oko mi skacze ,ale wkoncu poszlam do okulisty i zrobilam badania dna oka i wyszlo zle ze jakies mam poszarpane nerwy w dnie oka nie umiem tego tak opisac jak lekarz .I ta okulistka natychmiastowo skierowala mnie na oddzial neurologii ze dzieje sie cos w glowie moj strach ,panika zaczela szalec ze umieram .Zrobiono mi tomograf na tym badaniu wyszlo wqszystko dobrze nastepnego dnia zrobiono mi rezonans i wyszlo ze mam mikro groczolaka przysadki mozgowej .balam sie strasznie !!!Kolejnego dnia powtuzono mi rezonans i co na gorsze nie wieli czy on est czy nie i kazano mi powtorzyc za pare miesiecy dlatego ze wszystkie hormony mam w normie . Ja z leku nie wiedzialam co robic co myslec o tym pojechalam do profesora ktory zajmoje sie przysagkami i groczolakami spojzal na moje wszystkie badania i stwierdzil ze nie mam tego groczolaka ale moge miec STWARDNIENIE ROZSIANE nie wiem co mam o tym teraz myslec z zlej choroby wymyslono mi kolejna .Do dzisiejszego czasu nie zrobilam badania na SW bo bardzo sie boje odpowiedzi .Prosze czy ktos mi pomoze w tej trudnej sytuacji czy ja moge miec ta chorobe i co to takiego moze byc zle wyniki dna oka czy to od tego zaczyna sie jakas straszna choroba ??PROSZE I BARDZO DZIEKUJE .Pozdrawiam wszystkich...
Jak ktoś mi bliski był w Ligocie w Klinice neurologicznej,to byli tam młodzi chłopcy ze stwardnieniem rozsianym.Mówili mi,że pierwsze objawy jakie mieli to nagłe osłabienie wzroku,widzenie przez mgłę,które po krótkim czasie mijało i parę lat było OK.A potem od nowa to samo.Obaj 10 lat to mieli.Byli w dobrej kondycji.Jeden miał trzeci raz ,a 2- drugi raz leczenie.Ja nie sądzę,żeby u ciebie to było.Zbadaj potencjały wzrokowe.I nie martw się jeśli nic ci się nie dzieje.Przecież żadnej diagnozy nie ma.Mój kuzyn całkiem stracił wzrok.Był w najlepszych klinikach i nigdzie nie wiedzieli co mu jest,a po dwóch latach wzrok mu zaczął wracać i też nikt nie wie dlaczego.
może nic ci nie jest ,może na powierzchni oka jest ta plamka?Jeśli dno oka jest Ok,to czym się martwisz?Żadnych innych objawów nie masz przecież.Jak się ta plamka nie powiększa,to się niczym nie przejmuj.Może juz do starości ją będziesz miec i w niczym ci ona nie będzie przeszkadzała.POle widzenia masz przecież dobre.To czym si ę martwisz.Żyj sobie spokijnie i się nie przejmuj.No,jeszcze niech ci neurolog da skier. na te potencjały wzrokowe.Trzymam za ciebie kciuki.
widzenie plamki moze być skutkiem cukrzycy i wielu innych schorzeń oczu.Powinnać się przebadać w klinice okulistycznej.Zrobić np.OCT.Badanie tylnego odcinka oka.Czy nie masz w głowie stanów zapalnych np. zęby czy masz zdrowe,gadło,uszy..Może jedż do Katowic na ul .Ceglaną lub do Sosnowca.Tam cię zbadają dokładnie.Albo umów się na wizyte do jekiegoś lekarza,co pracuje w klinice okulistycznej i ma praktykę w diagnozowaniu rzadkich przypadków.W normalnym szpitalu nie mają odpowiedniej aparatury diagnostycznej.Tylko jakbyś się dostała dokliniki okulistycznej dobrze cię zdiagnozują.Weż od okulisty skierowanie do kliniki.I w rehestracji w klinice poproś,żeby cie zarejestrowali do jakiegoś adiunkta,a nie do zwykłego okulisty.