Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Odstawienie leku Polfenon na czas badania holterowskiego

kasia1977

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich sercowców!!!! czekam na ablacje i nie ukrywam że się boję. najpierw muszę odstawić polfenon żeby badanie holter wyszło bardzo realnie tak na czysto bez leków. może ktoś z was wie jak lepiej odstawić ........na raz jednego dnia czy może zmniejszać dawki aż do zera.???????? i jeszcze jedno pytanie............ile czasu trwa zwolnienie w pracy po takiej operacji?????? pozdrawiam
Jak wiekszość leków, na serce ale nie tylko, STOPNIOWO ! W ogóle takie pytanie trzeba zadać lekarzowi prowadzącemu wcześniej. On jest osobą odpowiedzialną za poprawną odpowiedź. Czas przyjmowania, dawki, powody, są przecież różne u różnych osób. pozdr.
Kasia, domyślam się, że odczuwasz dyskomfort, oczywiście w ogóle nie znam historii Twojej choroby, ale nawet efekt sugestii może powodować dyskomfort, tak czy inaczej - współczuję! 3x150mg ? to nie tak mało.. Lekarz wie najlepiej, owszem - zauważę tylko, że istnieją lekarze : zabiegani, zmęczeni, rutynowani do bólu, bardzo zaangażowani, przestrzegający etykiety, nie przestrzegający, oddani, ignoranci - jak my wszyscy - są różni.. Ok, greg, znam pośrednio Dr.Kuśnierza - nie jestem od oceniania pracy lekarzy, ale jeśli jesteś czasami ich gościem, zdajesz sobie sprawę, że jak nie dopytasz, nie pokażesz palcem - różnie bywa.. miałem sytuacji takich kilka, i nie mówię tylko o lekarzach rodzinnych ( z 5-6 , 2 nazwałbym lekarzami ..reszty nazywać nie chcę ) , ale także specjalistów . W jednym zgoda pełna: to na lekarza 3 razy powtórzone zdanie trzeba się zdać, bo google czy ulotka sprawy nie załatwia - na lekarzu prowadzącym spoczywa odpowiedzialność i on zna pacjenta. To jednak nasze zdrowie i nie lekceważyłbym różnych sygnałów. Nie mam zamiaru siać paniki, straszyć, pouczać etc - każdy z nas co nieco o sercowych sprawach wie ;) Domyślam się Kasiu, że ablacja migotania przedsionków ? Więcej można by powiedzieć znając Twój stan zdrówka dokładniej. Pozdrawiam serdecznie, powodzonka na holterze i ablacji, Kasiu !
cześć staszku!!!!!! oczywiście oczywiście ablacja której się boję. pracuję w szkolnictwie i mówię szczerze ze prowadzenie zajęć w takim stanie .....z takim walącym nierównomiernie sercem, to nie praca, ogromny dyskomfort, i ogromne zmęczenie. tak więc swój zabieg będę miala wykonany w aninie. i chyba się cieszę że właśnie tam. jak na razie mija pierwsza doba od całkowitego odstawienia polfe, i już czuję że czuję.........serce. zobaczymy co pokaże holter w środę. pozdrawiam i dziękuję za odpowiedz. dużo zdrowia..... czy ty też jestes po przejściach sercowych?????/
Tak Kasiu, i też bawię w Aninie co pewien czas. Doskonały ośrodek, lekarze, i personel. Naprawdę miło wspominam badanie elektrofizjologiczne które tam miałem przeprowadzane, mimo że nie zostało zwieńczone ablacją. Co się odwlecze, to nie uciecze - mam nadzieję, jednakże ;). Niemniej pobyt tam od A do Z, to komfort dla pacjenta. Nawet, co jest ewenementem, izba przyjęć - najgorsze miejsce w większości placówek - tam była zupełnie inna. Poziom po prostu. Co się odwlecze, to nie uciecze - mam nadzieję, jednakże ;). To utrwalone migotanie czy tylko wstawki, Kasia? Pewnie utrwalone.. Napisz w wolnej chwili więcej, jeśli zechcesz. Pzd.!
cześć!!!!!!miło że napisałeś!!! dziękuję. moje dolegliwości są utrwalone, niestety i bardzo bardzo dokuczliwe. na początku byłam skierowana na banacha ale potem szybko postanowiłam odnalezć swoje znajomości i jak nigdy wykorzystać. i tym sposobem znalazłam się w aninie( dużo bliżej mojego domu) , i oczekuję w tej chwili na zabieg jak inni w kolejce. mam cichą nadzieję że skonczy sie na jednych odwiedzinach w tym szpitalu, ale z drugiej strony to wiem ze czasem na jednym pobycie to sie nie kończy. w aninie również robiłam takie badanie co się zwie spect z kontrastem, i bardzo miło je wspominam mimo róznych dolegliwości związanych z tym badaniem. pozdrawiam ciebie, choć nie znam i życzę nieczęstych wizyt w aninie. może napiszesz mi w wolnej chwili, o swoich dolegliwościach????? chętnie poczytam. papatki