Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Fala duszności, zawroty głowy i skoki ciśnienia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Od jakiegoś czasu mam bardzo dziwne objawy. Występowały w pierwszej kolejności w pracy. Nachodziła na mnie fala duszności, do tego zawroty głowy, że myślałem że zaraz zemdleje. Serce zaczęło bić jak oszalałe. Teraz te objawy nasiliły się. Zacząłem często sprawdzać sobie ciśnienie i zauważyłem że w chwili najścia uczucia duszności mam niskie ciśnienie około 70/50 a po chwili skacze mi na 180/120.. Jeśli te objawy nie występuje ciśnienie jest w normie 130/80. Może ktoś ma podobne objawy? Pozdrawiam
Aby obniżyć ciśnienie należy pić też skrzyp ciepły z sokiem z cytryny.Działa moczopędnie wypłukując sól z organizmu ,obnizajac tym samym cisnienie.Działa więc podobnie jak niektóre leki chemiczne.Ja myśle,ż e twoje skoki ciśnienia sa spowodowane nerwami.Musisz zachowac spokój i nie nakrecać się ,bo nic grożnego się nie dzieje.Staraj się odżywiać-duzo tłuszczów roślinnych i warzyw,zioła na uspokojenie ,mgnez z witaminą B6.Będzie OK.Pozdro.Może w pracy masz młyn i należałoby przystopować.Może w codziennym życiu coś zmienić,by osiągnąć spokój...może więcej codziennego ruchu,gimnastyka i wypoczynek.Nie pić i nie palić ,nie pić kawy -jeżeli pijesz.Być może sama ta zmiana wystarczy ,bys odzyskał równowagę.Mały urlop?Czy cóś?
Zbadaj tarczycę(koniecznie u endokrynologa!).Poza tym dobrze mieć spokojne sumienie(Jezus jest lekarzem i ciała i duszy),doprowadzić do ładu życie osobiste,relacje z bliskimi,zdrowo żyć(ale bez przesady-skrajności nas zabijają i stresują),robić coś co się lubi,szukać pokoju w sobie i starać się czynić pokój wokół siebie...Warto też w momencie złego samopoczucia powiedzieć sobie:*pomyślę o tym jutro*,a kiedy dopadnie Cię owo *potem*,powtórz to samo.W ten sposób można odsuwać niepotrzebne obawy i lęki,aż nabierzesz do nich dystansu.Po *pomyślę o tym jutro* załóż dres i biegnij co sił przed siebie(o ile nie jesteś w danym momencie w pracy...),dobre są też długie skłony i przeprosty (można je robić w pracy pod pretekstem bólu kręgosłupa).Cokolwiek robisz,czyń to w imię Jezusa i proś Go o prowadzenie i pomoc.Pomoże. Życzę powodzenia na drodze do zdrowia(zawsze duchowego i cielesnego jednocześnie,bo nie istnieją odrębnie)!Pozdrawiam z serca!