Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej i leki na nadciśnienie tętnicze

Gość Klatz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Byłem w szpitalu z powodu częstych bólów w klatce piersiowej, z podejrzeniem nadcisnienia oraz szybszymi biciami serca co już zaczęło mi poważnie przeszkadzać. Przeszedłem przez szereg badań serca - nic nie wyszło, teoretycznie jestem prawie zdrowy. Jedynie mam całkiem spore nadciśnienie - dostałem na to lek prestarium. Odkąd go biorę zniknęło lekko uczucie senności, które towarzyszyło mi przez ostatnie kilka lat, czy moje nadciśnienie mogło to powodować? Czuję się teraz wyraźnie lepiej niż przedtem. No i jeszcze pozostaje sprawa tych bóli w klatce oraz szybszego bicia serca. Jaka może być przyczyna tych dolegliwości?
Aby juz całkiem czuc sie dobrze - zadbaj o siebie .Tzn.odpowiednio sie odżywiaj [zapoznaj sie z dietą na nadciśnienie].Jak masz nadwagę ,to schudnij[kobiety winny mieć mniej niż 88 cm w pasie,a faceci mniej niż 102].Papierosy i alkohol precz.To samo z kawą.Systematyczny codzienny ruch,gimnastyka ,marsz szybki polesie ,rowerek treningowy czy coś w tym rodzaju.Mało soli,codziennie 1 ząbek czosnku.Picie lekko ciepłej herbaty ze skrzypu też obniża ciśnienie.Działa to na tej zasadzie ,co niektóre chemiczne leki: wypłukuje sól z organizmu,a więc i ciśnienie spada.Bardzo dobrym sposobem na uregulowanie ciśnienia jest stosowanie raz na dwa tygodnie diety jabłkowo -ryżowej.Kilo jabłek rozgotowanych na papkę,30 deko ryżu gotowanego,5-10 deko cukru.Wszystko wymieszać,podzielić na 5 równych porcji.Zjeść to w ciągu jednego dnia jako 5 posiłków.Na drugi dzień to powtórzyć.Jak któś z głodu nie wytrzymuje,można tylko przez jeden dzień.Co dwa tygodnie.Efekty tej kuracji napewno zachęcą do jej powtarzania.Ziele jemioły również obniża ciśnienie.Życzę sukcesów w dochodzeniu do pełni zdrowia i pozdrowienia