Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie tętno po porodzie

Gość Beata

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 22 lata, jestem 7 tygodni po porodzie, przez cała ciążę mój puls/tętno wynosiło 100--130, myślałam ze po porodzie spadnie ale nadal jest 90-100. Do tego źle się czuję, jestem osłabiona, dłużej nie mogę stać bo mam wrażenie że zemdleję, a ostatnio zaczęło skakać mi ciśnienie, w dzień jest ok, ale na wieczór 160/100,150/100, 150,98. Nie wiem jaka może być tego przyczyna, robiłam wyniki morfologia, elektrolity, crp, tsh- wszystko dobrze, ginekologicznie tez jest ok. Do lekarza die w następnym tygodniu, czy ktoś z was może miał podobne objawy??
hmm, ja miałam...tętno mi po porodzie starsznie skakało od 50-120 i to przez około miesiac, potem sie uspokoiło, ale sie odwodniłam i mam juz chyba na zawsze tachykardię i dodatkowe skurcze:( A Ty dużo pijesz?Jeśli karmisz piersią to powinaś pić 3 litry dziennie. Robiąłś sobie ferrytynę to żelazo w tkankach. Powinnaś jeszcze zrobic sobie echo serca tak dlaświętego spokoju. A jaki ams zdokąłdnie poziom elektrolitów?
Gość babka z bagien
oto skład mieszanki ziołowej,która reguluje pobudliwość serca i dzia ła uspokajająco na układ nerwowy: -kozłek lekarski 25g, -marzanka wonna 20 g, koper włoski15g, ruta10g, korzeń perzu10g.Łyżke mieszanki zalać szkl. wrzątku.Przykryć na 15 minut.Przecedzić.Pić 2x dziennie.Przez 3 tygodnie i tydzień przerwy.
mieszanka ziołowa na uspokojenie serca: -liść melisy25g, kwiat rumianku25g, ziele dziurawca 15g,liść mięty10g, szyszki chmielu 10g.--- Pół łyżki mieszanki zalać dwie trzecie szkl.wrzątku przykryć.Po 15 min. przecedzić.Pić raz dziennie przez miesiąc.Tydzień przerwy i znów miesiąc.